"Pulled" kyckling med fajitatillbehör

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Servera med familjens favvotillbehör.

Tillagningstid: 20 min + 2 tim 15 min i ugnen
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 stor kyckling
  • 1 påse fajita kryddmix (30 g)
  • 3 paprikor
  • Guacamole:
  • 2 stora ätmogna avokador
  • 0.5 dl gräddfil
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • Tomatsalsa:
  • 5 kvisttomater
  • 0.5 liten gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk vinäger
  • salt och peppar
  • Till servering:
  • tortillabröd, sallad, majs, lime, koriander och röd chili

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Lägg kycklingen i en ugnsform eller -plåt. Krydda med fajitakryddan runt om hela kycklingen. Täck kycklingen och hela plåten med aluminiumfolie och tillaga mitt i ugnen 1 ½ timme.
  2. Ta bort folien och lägg halverade paprikor runt kycklingen. Höj temperaturen till 175° och rosta ytterligare 45 min.

Guacamole:

  1. Mosa avokadon med en gaffel och blanda ihop med gräddfil och vitlök. Smaka av med salt.

Tomatsalsa:

  1. Tärna tomaterna och hacka löken. Blanda med olja, vinäger, salt och peppar.
  2. Kycklingen ska vara så mör att det lätt går att dra loss bitar med en gaffel. Servera med guacamole, salsa, tortillabröd, sallad, majs, koriander, lime och chili.

Tips

Den här rätten tar tid, men funkar en vardag om barnen sätter in kycklingen när de kommer från skolan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Risfyllda grönsaker

(0)

Gröna vegobollar - Lotta Lundgren

(4)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Gazpacho med pizzabullar

(10)

Laxtaco

(9)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 stor kyckling
  • 1 påse fajita kryddmix (30 g)
  • 3 paprikor
  • Guacamole:
  • 2 stora ätmogna avokador
  • 0.5 dl gräddfil
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • Tomatsalsa:
  • 5 kvisttomater
  • 0.5 liten gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk vinäger
  • salt och peppar
  • Till servering:
  • tortillabröd, sallad, majs, lime, koriander och röd chili

"Pulled" kyckling med fajitatillbehör

Betyg (1-5):
4.67 (3 betyg)

Servera med familjens favvotillbehör.

Tillagningstid: 20 min + 2 tim 15 min i ugnen
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Lägg kycklingen i en ugnsform eller -plåt. Krydda med fajitakryddan runt om hela kycklingen. Täck kycklingen och hela plåten med aluminiumfolie och tillaga mitt i ugnen 1 ½ timme.
  2. Ta bort folien och lägg halverade paprikor runt kycklingen. Höj temperaturen till 175° och rosta ytterligare 45 min.

Guacamole:

  1. Mosa avokadon med en gaffel och blanda ihop med gräddfil och vitlök. Smaka av med salt.

Tomatsalsa:

  1. Tärna tomaterna och hacka löken. Blanda med olja, vinäger, salt och peppar.
  2. Kycklingen ska vara så mör att det lätt går att dra loss bitar med en gaffel. Servera med guacamole, salsa, tortillabröd, sallad, majs, koriander, lime och chili.

Tips

Den här rätten tar tid, men funkar en vardag om barnen sätter in kycklingen när de kommer från skolan.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Risfyllda grönsaker

(0)

Gröna vegobollar - Lotta Lundgren

(4)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Gazpacho med pizzabullar

(10)

Laxtaco

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies