Primörsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

Maximera sommarsmakerna och laga gott grönt av nyskördade grönsaker.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g sparris
  • 300 g skalade morötter
  • 800 g skalad potatis i klyftor
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 msk flingsalt
  • 0.5 krm nymald svartpeppar (efter smak)
  • 70 g vattenkrasse eller annan ört

Gör så här

  1. Skala nedre delen av sparrisen, dela den och eventuellt morötterna beroende på storlek. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull med salt och koka potatisen 10 minuter. Tillsätt sparris och morötter i kokvattnet och koka ytterligare 3-5 minuter.
  2. Slå av i ett durkslag och lägg upp i en stor skål. Ringla över olivolja, salta, peppra och blanda i färska örter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Rädissallad med rökt kött

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rödbetspaj och vitlöksyoghurt

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Morotsnudelsallad med biff

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rostade rotfrukter med belugalinser och fetaost

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Rödbetsfrittata

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Surkålscoleslaw med gula russin

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Svampbiffar med fetaost och färska rödbetor

Betyg
Betyg
(24)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 250 g sparris
  • 300 g skalade morötter
  • 800 g skalad potatis i klyftor
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 msk flingsalt
  • 0.5 krm nymald svartpeppar (efter smak)
  • 70 g vattenkrasse eller annan ört

Primörsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

Maximera sommarsmakerna och laga gott grönt av nyskördade grönsaker.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala nedre delen av sparrisen, dela den och eventuellt morötterna beroende på storlek. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull med salt och koka potatisen 10 minuter. Tillsätt sparris och morötter i kokvattnet och koka ytterligare 3-5 minuter.
  2. Slå av i ett durkslag och lägg upp i en stor skål. Ringla över olivolja, salta, peppra och blanda i färska örter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Rädissallad med rökt kött

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rödbetspaj och vitlöksyoghurt

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Morotsnudelsallad med biff

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rostade rotfrukter med belugalinser och fetaost

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Rödbetsfrittata

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Surkålscoleslaw med gula russin

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Svampbiffar med fetaost och färska rödbetor

Betyg
Betyg
(24)