Primörsallad med Västerbottensost

Primörsallad med Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Ljummen primörsallad med brynt smör och Västerbottensost. Späda morötter, knipplök, sparris och färskpotatis. Koka dem försiktigt så att smaken och krispigheten inte försvinner ut i kokvattnet! Recept av Lotta Lungren.

Tillagningstid: 30 min
8 portioner
  • 800 g potatis, gärna färskpotatis
  • 2 fänkål
  • 1 knipplök
  • 1 knippmorötter
  • 250 g grön sparris
  • 150 g sockerärter
  • 70 g babyspenat eller andra gröna blad efter smak
  • 100 g smör
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 100 g Västerbottensost

Gör så här

  1. Koka potatisen nästan färdig i saltat vatten. Skär fänkålen i klyftor. Dela lökarna på längden, skrubba morötterna och ansa sparrisen.
  2. Låt fänkål, lök och morötter koka med potatisen de sista 3 min. Lägg i sparrisen de sista 2 min och sockerärterna precis innan vattnet hälls av.
  3. Häll bort vattnet och fördela grönsakerna och spenaten på ett serveringsfat. Smält smöret under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt. Ringla över smöret och balsamvinäger. Toppa med hyvlad Västerbottensost.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-04-15

Hej Görel! Det är precis som du skriver en bunt, ca 250 g. VI har förtydligat det i receptet nu. Mvh Maja (redaktör)

Görel

2020-04-07

Antar att ”1 grön sparris” ska vara en bunt?

Primörsallad med Västerbottensost
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 800 g potatis, gärna färskpotatis
  • 2 fänkål
  • 1 knipplök
  • 1 knippmorötter
  • 250 g grön sparris
  • 150 g sockerärter
  • 70 g babyspenat eller andra gröna blad efter smak
  • 100 g smör
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 100 g Västerbottensost

Primörsallad med Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Ljummen primörsallad med brynt smör och Västerbottensost. Späda morötter, knipplök, sparris och färskpotatis. Koka dem försiktigt så att smaken och krispigheten inte försvinner ut i kokvattnet! Recept av Lotta Lungren.

Tillagningstid: 30 min
8 portioner

Gör så här

  1. Koka potatisen nästan färdig i saltat vatten. Skär fänkålen i klyftor. Dela lökarna på längden, skrubba morötterna och ansa sparrisen.
  2. Låt fänkål, lök och morötter koka med potatisen de sista 3 min. Lägg i sparrisen de sista 2 min och sockerärterna precis innan vattnet hälls av.
  3. Häll bort vattnet och fördela grönsakerna och spenaten på ett serveringsfat. Smält smöret under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt. Ringla över smöret och balsamvinäger. Toppa med hyvlad Västerbottensost.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-04-15

Hej Görel! Det är precis som du skriver en bunt, ca 250 g. VI har förtydligat det i receptet nu. Mvh Maja (redaktör)

Görel

2020-04-07

Antar att ”1 grön sparris” ska vara en bunt?