Primörsallad med Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Ljummen primörsallad med brynt smör och Västerbottensost. Späda morötter, knipplök, sparris och färskpotatis. Koka dem försiktigt så att smaken och krispigheten inte försvinner ut i kokvattnet! Recept av Lotta Lungren.

Tillagningstid: 30 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g potatis, gärna färskpotatis
  • 2 fänkål
  • 1 knipplök
  • 1 knippmorötter
  • 250 g grön sparris
  • 150 g sockerärter
  • 70 g babyspenat eller andra gröna blad efter smak
  • 100 g smör
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 100 g Västerbottensost

Gör så här

  1. Koka potatisen nästan färdig i saltat vatten. Skär fänkålen i klyftor. Dela lökarna på längden, skrubba morötterna och ansa sparrisen.
  2. Låt fänkål, lök och morötter koka med potatisen de sista 3 min. Lägg i sparrisen de sista 2 min och sockerärterna precis innan vattnet hälls av.
  3. Häll bort vattnet och fördela grönsakerna och spenaten på ett serveringsfat. Smält smöret under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt. Ringla över smöret och balsamvinäger. Toppa med hyvlad Västerbottensost.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-04-15

Hej Görel! Det är precis som du skriver en bunt, ca 250 g. VI har förtydligat det i receptet nu. Mvh Maja (redaktör)

Görel

2020-04-07

Antar att ”1 grön sparris” ska vara en bunt?

Liknande recept

Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tortillasnibbar

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Italiensk guacamole

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 800 g potatis, gärna färskpotatis
  • 2 fänkål
  • 1 knipplök
  • 1 knippmorötter
  • 250 g grön sparris
  • 150 g sockerärter
  • 70 g babyspenat eller andra gröna blad efter smak
  • 100 g smör
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 100 g Västerbottensost

Primörsallad med Västerbottensost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Ljummen primörsallad med brynt smör och Västerbottensost. Späda morötter, knipplök, sparris och färskpotatis. Koka dem försiktigt så att smaken och krispigheten inte försvinner ut i kokvattnet! Recept av Lotta Lungren.

Tillagningstid: 30 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen nästan färdig i saltat vatten. Skär fänkålen i klyftor. Dela lökarna på längden, skrubba morötterna och ansa sparrisen.
  2. Låt fänkål, lök och morötter koka med potatisen de sista 3 min. Lägg i sparrisen de sista 2 min och sockerärterna precis innan vattnet hälls av.
  3. Häll bort vattnet och fördela grönsakerna och spenaten på ett serveringsfat. Smält smöret under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt. Ringla över smöret och balsamvinäger. Toppa med hyvlad Västerbottensost.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-04-15

Hej Görel! Det är precis som du skriver en bunt, ca 250 g. VI har förtydligat det i receptet nu. Mvh Maja (redaktör)

Görel

2020-04-07

Antar att ”1 grön sparris” ska vara en bunt?

Liknande recept

Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Gurkrulle med asiatisk skagen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tortillasnibbar

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Italiensk guacamole

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)