Primörpaj

Betyg (1-5):
3.44 (9 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajskal:
  • 3.75 dl vetemjöl
  • 100 kallt smör
  • 1 msk olja
  • 1 ägg, endast gulan
  • 5 hackade inlagda soltorkade tomater i olja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1.5 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 1 msk smör
  • 2 strimlade salladslökar
  • 250 g strimlad grön sparris, spara knopparna
  • 500 g skivad kokt färskpotatis
  • 2 ägg
  • 250 g kesella gourmet
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 krm salt, efter smak

Gör så här

  1. Blanda mjöl, smör, olja, äggula, tomater och tomatpuré i en matberedare till en smulig deg. Tillsätt lite vatten i taget och kör till en fast deg. Tryck ut degen i botten av formen och upp på kanten. Ställ formen kallt.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs salladslök och sparrisstrimlor ca 2 minuter. Lägg hälften av potatisskivorna i botten av pajen, och lök- och sparrisfräset ovanpå. Fyll på med resten av potatisen och sparrisknopparna.
  3. Vispa samman ägg, kesella, grädde, salt och pepparrot. Häll smeten över pajen och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt kallna.
  4. Skär pajen i portionsbitar till grillfesten. Värm dem eventuellt i ugnen i 175º 15-20 minuter.

Servering

Gärna till en matig krispig grönsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vego-empandas/piroger

(6)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Enkel potatisgratäng

(12)

Chili- och paprikapotatis

(0)

Blomkålspizza med gruyèreost

(1)

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

(1)
16 st
  • Pajskal:
  • 3.75 dl vetemjöl
  • 100 kallt smör
  • 1 msk olja
  • 1 ägg, endast gulan
  • 5 hackade inlagda soltorkade tomater i olja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1.5 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 1 msk smör
  • 2 strimlade salladslökar
  • 250 g strimlad grön sparris, spara knopparna
  • 500 g skivad kokt färskpotatis
  • 2 ägg
  • 250 g kesella gourmet
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 krm salt, efter smak

Primörpaj

Betyg (1-5):
3.44 (9 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjöl, smör, olja, äggula, tomater och tomatpuré i en matberedare till en smulig deg. Tillsätt lite vatten i taget och kör till en fast deg. Tryck ut degen i botten av formen och upp på kanten. Ställ formen kallt.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs salladslök och sparrisstrimlor ca 2 minuter. Lägg hälften av potatisskivorna i botten av pajen, och lök- och sparrisfräset ovanpå. Fyll på med resten av potatisen och sparrisknopparna.
  3. Vispa samman ägg, kesella, grädde, salt och pepparrot. Häll smeten över pajen och grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt kallna.
  4. Skär pajen i portionsbitar till grillfesten. Värm dem eventuellt i ugnen i 175º 15-20 minuter.

Servering

Gärna till en matig krispig grönsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vego-empandas/piroger

(6)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

(0)

Enkel potatisgratäng

(12)

Chili- och paprikapotatis

(0)

Blomkålspizza med gruyèreost

(1)

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies