Prickiga fisknuggets

Betyg (1-5):
2.91 (11 betyg)

Med svarta sesamfrön och solroskärnor blir paneringen lite annorlunda och det smakar dessutom jättegott. Tillsammans med en råkostsallad och potatismos har du en väl komponerad måltid.

Tillagningstid: 40 minuter
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 600 g sejfilé, eller torsk
  • 0.5 krm peppar
  • 2 dl mjöl (dela upp i två, se receptbeskrivning)
  • 2 uppvispade ägg
  • 2 dl solroskärnor
  • 4 msk sesamfrön
  • 4 msk smör
  • Potatismos:
  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smält smör
  • 0.5 tsk peppar
  • Råkostsallad:
  • 2 urkärnade, skalade, rivna äpplen
  • 2 morötter, rivna
  • 2 msk utspädd äppeljuice

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till råkostsalladen. Gör den gärna först och låt den stå och dra medan du lagar moset och fisken.
  2. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i potatisen.Låt den koka medan du steker fisken. Dela fisken i mindre bitar. Salta och peppra. Vänd bitarna först i hälften av mjölet, sen i ägg och sist i resten av mjölet blandat med solroskärnor och sesamfrön(gärna svarta). Stek i smör på medelhög värme 4-5 minuter på varje sida.
  3. Mosa potatisen med en potatisstöt eller en kraftig gaffel. Blanda med mjölken och smöret till ett luftigt mos. Salta och peppra.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/Webbredaktionen

2013-01-21

Du har helt rätt. Vi ändrar i receptet.

Kia

2013-01-20

Vispa ALDRIG potatismos med elvisp, det drar ur för mycket stärkelse och moset blir segt istället för luftigt!!!

Liknande recept

Sudado med sötpotatisaioli

(0)

Mandelpotatispuré med mandelstekt torsk, äpple och brynt smör

(31)

Mannerströms fiskfärsbiffar med pepparrot

(40)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Laxpaj med potatis

(13)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

(15)

Fiskbullar i citrongräddsås

(17)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g sejfilé, eller torsk
  • 0.5 krm peppar
  • 2 dl mjöl (dela upp i två, se receptbeskrivning)
  • 2 uppvispade ägg
  • 2 dl solroskärnor
  • 4 msk sesamfrön
  • 4 msk smör
  • Potatismos:
  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smält smör
  • 0.5 tsk peppar
  • Råkostsallad:
  • 2 urkärnade, skalade, rivna äpplen
  • 2 morötter, rivna
  • 2 msk utspädd äppeljuice

Prickiga fisknuggets

Betyg (1-5):
2.91 (11 betyg)

Med svarta sesamfrön och solroskärnor blir paneringen lite annorlunda och det smakar dessutom jättegott. Tillsammans med en råkostsallad och potatismos har du en väl komponerad måltid.

Tillagningstid: 40 minuter
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till råkostsalladen. Gör den gärna först och låt den stå och dra medan du lagar moset och fisken.
  2. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i potatisen.Låt den koka medan du steker fisken. Dela fisken i mindre bitar. Salta och peppra. Vänd bitarna först i hälften av mjölet, sen i ägg och sist i resten av mjölet blandat med solroskärnor och sesamfrön(gärna svarta). Stek i smör på medelhög värme 4-5 minuter på varje sida.
  3. Mosa potatisen med en potatisstöt eller en kraftig gaffel. Blanda med mjölken och smöret till ett luftigt mos. Salta och peppra.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/Webbredaktionen

2013-01-21

Du har helt rätt. Vi ändrar i receptet.

Kia

2013-01-20

Vispa ALDRIG potatismos med elvisp, det drar ur för mycket stärkelse och moset blir segt istället för luftigt!!!

Liknande recept

Sudado med sötpotatisaioli

(0)

Mandelpotatispuré med mandelstekt torsk, äpple och brynt smör

(31)

Mannerströms fiskfärsbiffar med pepparrot

(40)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Laxpaj med potatis

(13)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

(15)

Fiskbullar i citrongräddsås

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies