För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Potatissallad till varmrökt lax

Betyg (1-5):
3.89 (19 betyg)

Sallad med rostad sötpotatis, sojabönor, dill och babyspenat, toppas med en fräsch citrondressing. Ljuvligt god att servera tillsammans med den varmrökta laxen!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 2 tsk flingsalt
  • 125 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • 70 g babyspenat
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • 0.5 kruka dill, grovt hackad
  • 300 g varmrökt lax
  • Citronette
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär sötpotatisen i jämnstora bitar. Vänd runt med olja, fänkålsfrön och salt på en ugnsplåt.
  2. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 25 min. Blanda alla ingredienser till citronetten. Vänd runt sötpotatisen med sojabönor, spenat, salladslök, dill och citronette.
  3. Bryt laxen i bitar och fördela på salladen. Dra gärna ett varv med pepparkvarnen.

Servering

Dekorera med citronhalvan som blir över skuren i tunna klyftor.

Tips

Även god att äta kall.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nudelsallad med grillspett

(2)

Tonfisksallad med vita bönor

(18)

Grillad wrap med tonfiskröra

(21)

Lax på planka med asiatisk bönsallad

(21)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 800 g sötpotatis
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 2 tsk flingsalt
  • 125 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • 70 g babyspenat
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • 0.5 kruka dill, grovt hackad
  • 300 g varmrökt lax
  • Citronette
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 tsk flingsalt

Potatissallad till varmrökt lax

Betyg (1-5):
3.89 (19 betyg)

Sallad med rostad sötpotatis, sojabönor, dill och babyspenat, toppas med en fräsch citrondressing. Ljuvligt god att servera tillsammans med den varmrökta laxen!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär sötpotatisen i jämnstora bitar. Vänd runt med olja, fänkålsfrön och salt på en ugnsplåt.
  2. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 25 min. Blanda alla ingredienser till citronetten. Vänd runt sötpotatisen med sojabönor, spenat, salladslök, dill och citronette.
  3. Bryt laxen i bitar och fördela på salladen. Dra gärna ett varv med pepparkvarnen.

Servering

Dekorera med citronhalvan som blir över skuren i tunna klyftor.

Tips

Även god att äta kall.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nudelsallad med grillspett

(2)

Tonfisksallad med vita bönor

(18)

Grillad wrap med tonfiskröra

(21)

Lax på planka med asiatisk bönsallad

(21)