Potatissallad på färskpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Fräsch potatissallad med spenat och ruccola som blandas tillsammans med en frisk citrondressing. Perfekt tillbehör till kött som fisk, på buffé och plocktallrik.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g kall färsk potatis kokt i grönsaksbuljong
  • 3 tsk koncentrerad grönsaksfond + vatten som täcker potatisen
  • 250 g hel spenat
  • 250 g rucola
  • 3 msk rapsolja
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp grönsaksfond och vatten. Koka potatisen. Ta upp och häll av potatisen. Låt den svalna.
  2. Blanda rapsolja, citron, salt och peppar. Dela den kalla, kokta potatisen i halvor och blanda med dressingen, vänd ner spenat och rucola.

Servering

Servera till exempel till grillad fläskfilé.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Risnudelsallad med broccoli

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Fyllda auberginer

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 600 g kall färsk potatis kokt i grönsaksbuljong
  • 3 tsk koncentrerad grönsaksfond + vatten som täcker potatisen
  • 250 g hel spenat
  • 250 g rucola
  • 3 msk rapsolja
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 2 krm svartpeppar

Potatissallad på färskpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Fräsch potatissallad med spenat och ruccola som blandas tillsammans med en frisk citrondressing. Perfekt tillbehör till kött som fisk, på buffé och plocktallrik.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp grönsaksfond och vatten. Koka potatisen. Ta upp och häll av potatisen. Låt den svalna.
  2. Blanda rapsolja, citron, salt och peppar. Dela den kalla, kokta potatisen i halvor och blanda med dressingen, vänd ner spenat och rucola.

Servering

Servera till exempel till grillad fläskfilé.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Risnudelsallad med broccoli

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Fyllda auberginer

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)