Potatissallad med pepparrot och brynt smör
  • Tid 20 min

Potatissallad med pepparrot och brynt smör

2.62 (55 betyg)

Fräsch och god potatissallad med smak av pepparrot och senap.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg potatis
  • 2 knippen delade rädisa
  • 50 g babyspenat eller rucola
Dressing:
  • 100 g smör
  • 2 ägg, endast gulan
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk sötstark senap
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk finriven färsk pepparrot
  • salt
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär ev potatisen i mindre bitar och koka den mjuk i saltat vatten 15–20 min.

Dressing

  1. 1

    Smält smöret till dressingen i en kastrull på hög värme och låt det bryna någon minut tills smöret mörknat i färgen. Vispa ihop äggulor, vinäger och senap i en bunke.

  2. 2

    Tillsätt oljan först droppvis, sedan i en tunn stråle under konstant vispning. Tillsätt det smälta smöret på samma sätt, ta inte med den mörka bottensatsen om den är bränd. Tillsätt pepparrot och smaka av med salt och peppar.

  3. 3

    Vänd ihop potatisen med dressingen, rädisor och spenat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar