Louisianainspirerad potatissallad med knaprig chorizo
  • Tid 30 min

Louisianainspirerad potatissallad med knaprig chorizo

3.65 (20 betyg)

En härlig sallad med färskpotatis, majs och chili i en god rödvinsvinäger.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg färsk potatis
  • 1 majskolv i bit
  • 300 g tunt skivad chorizo
  • 0.5 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tärnad röd paprika
  • 1 skivad röd chili urkärnad
  • 1 dl hackad persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka potatisen i lättsaltat vatten. Tillsätt majskolvarna efter 10 minuter.

  2. 2

    Stek korven under omrörning tills de är något knapriga.

  3. 3

    Värm buljong, vatten, vinäger och olja. Tillsätt salt och peppar.

  4. 4

    Blanda potatis, majskolvar, paprika och färsk röd chili i en skål. Häll lagen över grönsakerna och rör om ordentligt.

  5. 5

    Toppa salladen med persilja och nystekta chorizoskivor.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Pimpa salladen med blekselleri, purjolök och 1 tsk dillfrön. Du kan byta ut chorizon mot grillad halloumi om du vill göra en vegetarisk variant.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lisbeth

    Underbart God!! Mera såna recept!!