Potatissallad med grillade grönsaker
  • Tid 30 min

Potatissallad med grillade grönsaker

3.15 (39 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g färskpotatis
  • 1 gul eller grön squash
  • 1 aubergine
  • 1 skalad rödlök, i klyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Topping:
  • 1 dl strimlad färsk basilika
Vitlökssmör:
  • 2 skalade, finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk rumnsvarmt smör
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka färskpotatisen i lättsaltat vatten tills de är mjuka, 7-20 minuter beroende på storlek och sort. Prova gärna med provsticka. Häll av kokvattnet. Dela potatisarna. Dela squash och aubergine på längden och skär sedan skivor av halvorna.

  2. 2

    Lägg squash, aubergine och lök på grillen. Salta och peppra. Grilla runt om tills de mjuknar lite. Blanda vitlökssmöret. Blanda ihop den ljumma potatisen, grillade grönsaker, vitlökssmör och basilika.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar