Potatissallad med grillade grönsaker och basilikavinegrätt

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

En somrig sallad med potatis, aubergine och zucchini och parmesan.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 600 g potatis
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 2 snackpaprikor
  • 1 rödlök
  • 1 citron, delad
  • 40 g parmesan
  • Basilikavinägrett
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron, saften av den grillade citronen
  • 1 kruka färsk basilika, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Sätt ugnen på 200°. Skär aubergine och zucchini i stavar. Salta.
  2. Skär paprikan i bitar och löken i klyftor. Fördela på en ugnsplåt och rosta högre upp i ugnen 20–25 min. Låt citronen rosta med i ugnen så blir saften lite söt och härlig.
  3. Rör ihop olja, citronsaft, basilika och ev vitlök till en dressing. Vänd varsamt runt potatis och grönsaker med dressingen.
  4. Smaka av med salt. Hyvla över parmesanen och dra ett varv med pepparkvarnen vid servering.

Servering

Komplettera med grillad korv, några skivor rostbiff, stekta kasslerskivor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Quesadillas med avokadoröra - Coop

(2)

Aubergine med saffransyoghurt - Coop

(0)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan - Coop

(25)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Grillad blomkål med jordnötssås - Coop

(2)

Räkceviche - Virgin Mary Style - Coop

(5)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Avokado-örtsås - Coop

(0)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 600 g potatis
  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 2 snackpaprikor
  • 1 rödlök
  • 1 citron, delad
  • 40 g parmesan
  • Basilikavinägrett
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron, saften av den grillade citronen
  • 1 kruka färsk basilika, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Potatissallad med grillade grönsaker och basilikavinegrätt

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

En somrig sallad med potatis, aubergine och zucchini och parmesan.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Sätt ugnen på 200°. Skär aubergine och zucchini i stavar. Salta.
  2. Skär paprikan i bitar och löken i klyftor. Fördela på en ugnsplåt och rosta högre upp i ugnen 20–25 min. Låt citronen rosta med i ugnen så blir saften lite söt och härlig.
  3. Rör ihop olja, citronsaft, basilika och ev vitlök till en dressing. Vänd varsamt runt potatis och grönsaker med dressingen.
  4. Smaka av med salt. Hyvla över parmesanen och dra ett varv med pepparkvarnen vid servering.

Servering

Komplettera med grillad korv, några skivor rostbiff, stekta kasslerskivor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Quesadillas med avokadoröra - Coop

(2)

Aubergine med saffransyoghurt - Coop

(0)

Lasagne med nötfärs, grönkål, kanel och parmesan - Coop

(25)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Grillad blomkål med jordnötssås - Coop

(2)

Räkceviche - Virgin Mary Style - Coop

(5)

Bruschetta med kyckling - Coop

(8)

Avokado-örtsås - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies