Potatissallad med fetaost

Potatissallad med fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Potatissallad med rostad färskpotatis, krispig grönkål, granatäpple och fetaost. Färgstark, matig och god att servera ljummen som tillbehör eller egen rätt.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 kg färskpotatis
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vit balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 100 g grönkålsblad
  • 1 granatäpple
  • 150 g fetaost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Fördela potatisen på en ugnsplåt och rulla runt i olja. Rosta mitt i ugnen tills potatisen har fin färg och är mjuk, ca 20 min. Strö över flingsalt.
  2. Rör ihop olja, vinäger och honung och vänd runt den varma potatisen och grönkålsbladen. Vid servering, toppa med utplockade granatäppelkärnor och smulad fetaost.

Tips

Köp de hela grönkålsbladen och skär bort stjälken på bladet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Röra med kronärtskocka

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pumpakaka med glasyr

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Pepparkakscheesecake

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Päronsallad med ädelost

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fyllda fikon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Plockfat med melon och ost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Biffsallad med melon och fetaost

Betyg
Betyg
(21)
Potatissallad med fetaost
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1.5 kg färskpotatis
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vit balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 100 g grönkålsblad
  • 1 granatäpple
  • 150 g fetaost

Potatissallad med fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Potatissallad med rostad färskpotatis, krispig grönkål, granatäpple och fetaost. Färgstark, matig och god att servera ljummen som tillbehör eller egen rätt.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Fördela potatisen på en ugnsplåt och rulla runt i olja. Rosta mitt i ugnen tills potatisen har fin färg och är mjuk, ca 20 min. Strö över flingsalt.
  2. Rör ihop olja, vinäger och honung och vänd runt den varma potatisen och grönkålsbladen. Vid servering, toppa med utplockade granatäppelkärnor och smulad fetaost.

Tips

Köp de hela grönkålsbladen och skär bort stjälken på bladet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Röra med kronärtskocka

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pumpakaka med glasyr

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Pepparkakscheesecake

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Päronsallad med ädelost

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fyllda fikon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Plockfat med melon och ost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Biffsallad med melon och fetaost

Betyg
Betyg
(21)