Potatissallad med fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Potatissallad med rostad färskpotatis, krispig grönkål, granatäpple och fetaost. Färgstark, matig och god att servera ljummen som tillbehör eller egen rätt.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 kg färskpotatis
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vit balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 100 g grönkålsblad
  • 1 granatäpple
  • 150 g fetaost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Fördela potatisen på en ugnsplåt och rulla runt i olja. Rosta mitt i ugnen tills potatisen har fin färg och är mjuk, ca 20 min. Strö över flingsalt.
  2. Rör ihop olja, vinäger och honung och vänd runt den varma potatisen och grönkålsbladen. Vid servering, toppa med utplockade granatäppelkärnor och smulad fetaost.

Tips

Köp de hela grönkålsbladen och skär bort stjälken på bladet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Äppelcoca

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Ädelostsallad med stekta päron och pumpafrön

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Melonsallad med halloumi

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Röra med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Varma fikon med mascarponecrème

Betyg
Betyg
(0)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1.5 kg färskpotatis
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vit balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 100 g grönkålsblad
  • 1 granatäpple
  • 150 g fetaost

Potatissallad med fetaost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Potatissallad med rostad färskpotatis, krispig grönkål, granatäpple och fetaost. Färgstark, matig och god att servera ljummen som tillbehör eller egen rätt.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Fördela potatisen på en ugnsplåt och rulla runt i olja. Rosta mitt i ugnen tills potatisen har fin färg och är mjuk, ca 20 min. Strö över flingsalt.
  2. Rör ihop olja, vinäger och honung och vänd runt den varma potatisen och grönkålsbladen. Vid servering, toppa med utplockade granatäppelkärnor och smulad fetaost.

Tips

Köp de hela grönkålsbladen och skär bort stjälken på bladet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Smördegspizza med mango och apelsin

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Äppelcoca

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Ädelostsallad med stekta päron och pumpafrön

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Melonsallad med halloumi

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Röra med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Varma fikon med mascarponecrème

Betyg
Betyg
(0)