Potatissallad med basilika och pinjenötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Krämig potatissallad med yoghurt, majonnäs, gurka, basilika och sockerärter som toppas med rostade pinjenötter. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 30 min + tid att kallna
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg tvättad färskpotatis
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 2 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 gurka, skuren i halvmånar
  • 1 kruka basilika
  • 150 g sockerärter / haricot verts
  • 30 g pinjenötter

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten och låt kallna. Blanda yoghurt, majonnäs, vitlök och olja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Vänd ner gurka och strimlade basilikablad (spara några till garnering). Dela de potatisar som är stora när de kallnat och vänd ner i såsen tillsammans med sockerärterna.
  3. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna till fin färg och strö över potatissalladen. Garnera med basilikablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2020-08-21

Gott till grillat.

Birgit

2020-06-24

4

Annica

2020-06-20

Jättegod och recept räcker gott och väl till 6 personer. Borde stå för 7-8 portioner. Perfekt till grillat! Nästa gång ska jag ta lite mindre yoghurt. Gissar att 2 dl blir lagom.

Liknande recept

Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Rostad potatissallad med örter och vallmofrö

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Hemrimmad lax med krämig dillpotatis

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 kg tvättad färskpotatis
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 2 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 gurka, skuren i halvmånar
  • 1 kruka basilika
  • 150 g sockerärter / haricot verts
  • 30 g pinjenötter

Potatissallad med basilika och pinjenötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Krämig potatissallad med yoghurt, majonnäs, gurka, basilika och sockerärter som toppas med rostade pinjenötter. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 30 min + tid att kallna
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten och låt kallna. Blanda yoghurt, majonnäs, vitlök och olja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Vänd ner gurka och strimlade basilikablad (spara några till garnering). Dela de potatisar som är stora när de kallnat och vänd ner i såsen tillsammans med sockerärterna.
  3. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna till fin färg och strö över potatissalladen. Garnera med basilikablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2020-08-21

Gott till grillat.

Birgit

2020-06-24

4

Annica

2020-06-20

Jättegod och recept räcker gott och väl till 6 personer. Borde stå för 7-8 portioner. Perfekt till grillat! Nästa gång ska jag ta lite mindre yoghurt. Gissar att 2 dl blir lagom.

Liknande recept

Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Rostad potatissallad med örter och vallmofrö

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Hemrimmad lax med krämig dillpotatis

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)