För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Potatissallad med basilika och pinjenötter

Betyg (1-5):
2.9 (10 betyg)

Krämig potatissallad med yoghurt, majonnäs, gurka, basilika och sockerärter som toppas med rostade pinjenötter. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 30 min + tid att kallna
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg tvättad färskpotatis
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 2 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 gurka, skuren i halvmånar
  • 1 kruka basilika
  • 150 g sockerärter / haricot verts
  • 30 g pinjenötter

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten och låt kallna. Blanda yoghurt, majonnäs, vitlök och olja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Vänd ner gurka och strimlade basilikablad (spara några till garnering). Dela de potatisar som är stora när de kallnat och vänd ner i såsen tillsammans med sockerärterna.
  3. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna till fin färg och strö över potatissalladen. Garnera med basilikablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgit

2020-06-24

4

Annica

2020-06-20

Jättegod och recept räcker gott och väl till 6 personer. Borde stå för 7-8 portioner. Perfekt till grillat! Nästa gång ska jag ta lite mindre yoghurt. Gissar att 2 dl blir lagom.

Liknande recept

Korv med hembakade korvbröd

(4)

Potatispizza

(7)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(4)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(11)

Tomatfyllda potatisar

(0)

Rostad potatissallad med örter och vallmofrö

(11)

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

(7)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 kg tvättad färskpotatis
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 2 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 gurka, skuren i halvmånar
  • 1 kruka basilika
  • 150 g sockerärter / haricot verts
  • 30 g pinjenötter

Potatissallad med basilika och pinjenötter

Betyg (1-5):
2.9 (10 betyg)

Krämig potatissallad med yoghurt, majonnäs, gurka, basilika och sockerärter som toppas med rostade pinjenötter. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 30 min + tid att kallna
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten och låt kallna. Blanda yoghurt, majonnäs, vitlök och olja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Vänd ner gurka och strimlade basilikablad (spara några till garnering). Dela de potatisar som är stora när de kallnat och vänd ner i såsen tillsammans med sockerärterna.
  3. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna till fin färg och strö över potatissalladen. Garnera med basilikablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Birgit

2020-06-24

4

Annica

2020-06-20

Jättegod och recept räcker gott och väl till 6 personer. Borde stå för 7-8 portioner. Perfekt till grillat! Nästa gång ska jag ta lite mindre yoghurt. Gissar att 2 dl blir lagom.

Liknande recept

Korv med hembakade korvbröd

(4)

Potatispizza

(7)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(4)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(11)

Tomatfyllda potatisar

(0)

Rostad potatissallad med örter och vallmofrö

(11)

Rostbiffsallad med dansk remouladsås

(7)