Potatisbakelse

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Söta, små matiga bakelser med smak av knaperstekt bacon och kapris. Serveras med en mustig senapssås.

Tillagningstid: 40 minuter
4 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 800 g skrapad färsk potatis eller skalad mandelpotatis
  • 100 g tärnat bacon
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • 2 msk kapris
  • 2 msk smör
  • 2 krm svartpeppar
  • Sås:
  • 1.5 dl torrt vitt vin
  • 1 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl matlagningsgrädde

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, 10-15 minuter. Häll av vattnet och låt den ånga av.
  2. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Koka ihop ingredienserna till såsen tills cirka två tredjedelar återstår.
  4. Mosa potatisen grovt med en gaffel och blanda ner bacon, lök, persilja, kapris och smör. Smaka av med salt och peppar. Packa moset i fyra oljade koppar. Stjälp upp på tallrikar.

Servering

Servera med såsen och garnera med sallad. Potatisbakelserna passar naturligtvis också bra tillsammans med fisk eller kött.

Tips

Garnera med blandade salladsblad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jeanette

2012-12-28

Så lätt, så gott och så festligt. Till detta serverar jag smördegsinbakad ytterfile.

Liknande recept

Fisk i foliepaket på grillen

(132)

Vildsvinsfräs från Djursnäs

(8)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

(157)

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

(17)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Kassler med färskpotatismush

(17)

Råkorvswrap med karamelliserad lök och krossad färskpotatis

(1)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 800 g skrapad färsk potatis eller skalad mandelpotatis
  • 100 g tärnat bacon
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • 2 msk kapris
  • 2 msk smör
  • 2 krm svartpeppar
  • Sås:
  • 1.5 dl torrt vitt vin
  • 1 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl matlagningsgrädde

Potatisbakelse

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Söta, små matiga bakelser med smak av knaperstekt bacon och kapris. Serveras med en mustig senapssås.

Tillagningstid: 40 minuter
4 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, 10-15 minuter. Häll av vattnet och låt den ånga av.
  2. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Koka ihop ingredienserna till såsen tills cirka två tredjedelar återstår.
  4. Mosa potatisen grovt med en gaffel och blanda ner bacon, lök, persilja, kapris och smör. Smaka av med salt och peppar. Packa moset i fyra oljade koppar. Stjälp upp på tallrikar.

Servering

Servera med såsen och garnera med sallad. Potatisbakelserna passar naturligtvis också bra tillsammans med fisk eller kött.

Tips

Garnera med blandade salladsblad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jeanette

2012-12-28

Så lätt, så gott och så festligt. Till detta serverar jag smördegsinbakad ytterfile.

Liknande recept

Fisk i foliepaket på grillen

(132)

Vildsvinsfräs från Djursnäs

(8)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

(157)

Helstekt fläskfilé och krämig potatisgratäng

(17)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Kassler med färskpotatismush

(17)

Råkorvswrap med karamelliserad lök och krossad färskpotatis

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies