Potatis- och rotsellerisoppa med tryffelolja

Betyg (1-5):
3.06 (18 betyg)

Det hänger på detaljerna, så låt tryffeloljan ta rotsakssoppan till nya höjder.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 0.5 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 3 hackade schalottenlökar
  • 1 dl färsk timjan
  • 500 g skalad mjölig potatis, i bitar
  • 300 g skalad rotselleri, i bitar
  • 1 liter kycklingbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 krm vitpeppar
  • Servering:
  • 3 msk tryffelolja
  • Garnityr:
  • 3 salladslökar
  • 0.5 dl bladpersilja
  • 0.5 citron, rivet skal

Gör så här

  1. Hetta upp smör och olivolja i en gryta. Stek löken försiktigt tills den blir genomskinlig. Den ska inte få färg. Klipp av timjankvistarna och knyt ihop till en bukett med bomullssnöre. Lägg ner potatisen, rotsellerin och timjanbuketten i grytan och häll på buljongen.
  2. Koka upp och låt sjuda tills rotsakerna är riktigt mjuka, 15-20 minuter. Tillsätt grädden och låt koka ytterligare 5 minuter. Ta upp timjanbuketten och kör soppan slät med mixerstav eller matberedare. Smaka av med salt och peppar.
  3. Tillsätt tryffeloljan lite åt gången under avsmakning eftersom olika tryffeloljor kan ge olika stark smak.
  4. Blanda ihop ingredienserna till garnityret. Häll upp soppan i skålar och toppa med garnityret.

Servering

Servera med extra tryffelolja och ett gott bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

Halloumiburgare med mustig salsa

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Kalkon med sötpotatis och gurkyoghurt

(4)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

(8)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs

(3)

Grillad sötpotatis med gurksalsa

(6)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 0.5 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 3 hackade schalottenlökar
  • 1 dl färsk timjan
  • 500 g skalad mjölig potatis, i bitar
  • 300 g skalad rotselleri, i bitar
  • 1 liter kycklingbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 krm vitpeppar
  • Servering:
  • 3 msk tryffelolja
  • Garnityr:
  • 3 salladslökar
  • 0.5 dl bladpersilja
  • 0.5 citron, rivet skal

Potatis- och rotsellerisoppa med tryffelolja

Betyg (1-5):
3.06 (18 betyg)

Det hänger på detaljerna, så låt tryffeloljan ta rotsakssoppan till nya höjder.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp smör och olivolja i en gryta. Stek löken försiktigt tills den blir genomskinlig. Den ska inte få färg. Klipp av timjankvistarna och knyt ihop till en bukett med bomullssnöre. Lägg ner potatisen, rotsellerin och timjanbuketten i grytan och häll på buljongen.
  2. Koka upp och låt sjuda tills rotsakerna är riktigt mjuka, 15-20 minuter. Tillsätt grädden och låt koka ytterligare 5 minuter. Ta upp timjanbuketten och kör soppan slät med mixerstav eller matberedare. Smaka av med salt och peppar.
  3. Tillsätt tryffeloljan lite åt gången under avsmakning eftersom olika tryffeloljor kan ge olika stark smak.
  4. Blanda ihop ingredienserna till garnityret. Häll upp soppan i skålar och toppa med garnityret.

Servering

Servera med extra tryffelolja och ett gott bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

Halloumiburgare med mustig salsa

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Kalkon med sötpotatis och gurkyoghurt

(4)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

(8)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs

(3)

Grillad sötpotatis med gurksalsa

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies