Potatis- och broccolipaket med parmesan

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Perfekta tillbehöret till grillat. Recept av: Liselotte Forslin och foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 800 g färskpotatis, skrubbad
  • 250 g broccoli
  • 1 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 3 msk hackad timjan
  • 1.5 dl finriven parmesanost
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Förbered fyra paket av dubbla ark ugnsfolie, 40 x 40 cm. Dela potatisen i halvor. Skär broccolin i buketter. Blanda oljan med vitlök och timjan.
  2. Fördela potatis och broccoli i mitten på foliearken och häll över oljan. Salta och peppra generöst.
  3. Förslut paketen väl och lägg på galler över riktigt varm glöd. Sätt på locket på grillen med spjället öppet. Efter 20–25 min är potatisen klar.
  4. Känn med en potatissticka, tiden kan variera beroende på storlek på potatisarna. Öppna folien försiktigt och strö över parmesanen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

Moussakagratäng

(36)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

(28)

Primörpaj

(9)

Kroppkakor med lingon- och vitkålssallad

(0)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 800 g färskpotatis, skrubbad
  • 250 g broccoli
  • 1 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 3 msk hackad timjan
  • 1.5 dl finriven parmesanost
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Potatis- och broccolipaket med parmesan

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Perfekta tillbehöret till grillat. Recept av: Liselotte Forslin och foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Förbered fyra paket av dubbla ark ugnsfolie, 40 x 40 cm. Dela potatisen i halvor. Skär broccolin i buketter. Blanda oljan med vitlök och timjan.
  2. Fördela potatis och broccoli i mitten på foliearken och häll över oljan. Salta och peppra generöst.
  3. Förslut paketen väl och lägg på galler över riktigt varm glöd. Sätt på locket på grillen med spjället öppet. Efter 20–25 min är potatisen klar.
  4. Känn med en potatissticka, tiden kan variera beroende på storlek på potatisarna. Öppna folien försiktigt och strö över parmesanen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

Moussakagratäng

(36)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

(28)

Primörpaj

(9)

Kroppkakor med lingon- och vitkålssallad

(0)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies