Potatis- och broccolipaket med parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

Perfekta tillbehöret till grillat. Recept av: Liselotte Forslin och foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g färskpotatis, skrubbad
  • 250 g broccoli
  • 1 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 3 msk hackad timjan
  • 1.5 dl finriven parmesanost
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Förbered fyra paket av dubbla ark ugnsfolie, 40 x 40 cm. Dela potatisen i halvor. Skär broccolin i buketter. Blanda oljan med vitlök och timjan.
  2. Fördela potatis och broccoli i mitten på foliearken och häll över oljan. Salta och peppra generöst.
  3. Förslut paketen väl och lägg på galler över riktigt varm glöd. Sätt på locket på grillen med spjället öppet. Efter 20–25 min är potatisen klar.
  4. Känn med en potatissticka, tiden kan variera beroende på storlek på potatisarna. Öppna folien försiktigt och strö över parmesanen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chili- och paprikapotatis

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Makrillsmörgås med potatis och spenat

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Stekta gnocchi med parmesan och örter

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Biff rydberg med en twist

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Örtfrittata

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kroppkakor med lingon- och vitkålssallad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 800 g färskpotatis, skrubbad
  • 250 g broccoli
  • 1 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 3 msk hackad timjan
  • 1.5 dl finriven parmesanost
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Potatis- och broccolipaket med parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (2 betyg)

Perfekta tillbehöret till grillat. Recept av: Liselotte Forslin och foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Förbered fyra paket av dubbla ark ugnsfolie, 40 x 40 cm. Dela potatisen i halvor. Skär broccolin i buketter. Blanda oljan med vitlök och timjan.
  2. Fördela potatis och broccoli i mitten på foliearken och häll över oljan. Salta och peppra generöst.
  3. Förslut paketen väl och lägg på galler över riktigt varm glöd. Sätt på locket på grillen med spjället öppet. Efter 20–25 min är potatisen klar.
  4. Känn med en potatissticka, tiden kan variera beroende på storlek på potatisarna. Öppna folien försiktigt och strö över parmesanen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chili- och paprikapotatis

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Makrillsmörgås med potatis och spenat

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Stekta gnocchi med parmesan och örter

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Biff rydberg med en twist

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Örtfrittata

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kroppkakor med lingon- och vitkålssallad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Marinerad fläskkarré med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)