Grönkålssoppa med potatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(41)

Smakrik och mättande soppa med grönkål och potatis som toppas med pumpakärnor och chèvre.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g grönkål, plockade blad utan stjälk
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olja
  • 1 liter vatten
  • 2 dl grädde
  • 300 g potatis, skalad och tärnad
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 kruka färsk basilika
  • flingsalt och svartpeppar
  • Till servering
  • 0.5 dl pumpafrö, torrostade
  • 100 g chèvre
  • olivolja och grönkålschips

Gör så här

  1. Fräs grönkål, lök och vitlök i olja tills kålen sjunkit ihop och löken är mjuk. Häll i vatten och grädde. Tillsätt potatis och smula ner buljongtärningarna.
  2. Låt sjuda tills potatisen är mjuk. Lägg i basilikan (spara ev några blad till garnering) och mixa soppan slät. Smaka av med salt och svartpeppar. Toppa soppan med pumpakärnor och smulad chèvre. Garnera ev med basilikablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anke

2020-12-09

Jag hade 250g grönkål och ökade på med en potatis(mjölig). Sedan 5 dl vatten och 2 buljongtärningar . Jag följde receptet i övrigt med vissa tillägg. Hackade grönkålen. Mixade soppan till hälften efteråt. Kryddade med lite currypasta , en nypa socker samt citrontimjan och honung. Avslutade med lite portvin. Bra basrecept för mig som vill ta ut svängarna och vars man behöver xa kryddor.

Coop

2020-12-08

Hej Irene! Proportionerna skall stämma, men vill du ha en tjockare soppa så kan du ha i mer potatis och grönkål :) /Maja, redaktör

Irene

2020-12-05

Jag tyckte soppan blev tunn, trots att jag tog 8 dl vatten i stället för 10 dl. Fel proportioner?

Anna

2020-11-19

Jättegod! Har prövat Icas recept och vart inte alls nöjd. Nu överträffades alla mina förväntningar. Fin balans på smakerna o riktigt matig. Kompletterar med kokta ägg och stekt chorizo. Kommer tillhöra mina go-to- rätter i fortsättningen. Tack!

Sai

2020-10-03

God och mättande . Chèvren lyfte verkligen soppan

Rebecca

2020-03-24

Jättegod och enkel soppa! Tog smulad fetaost istället för chevré.

Liknande recept

Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pustagryta

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fiskgratäng med mifú tomat och örter

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Couscousfylld paprika med grillad sötpotatis

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kroppkakor med lingon- och vitkålssallad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sötpotatissallad med tranbärsvinägrett

Betyg
Betyg
(11)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 150 g grönkål, plockade blad utan stjälk
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olja
  • 1 liter vatten
  • 2 dl grädde
  • 300 g potatis, skalad och tärnad
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 kruka färsk basilika
  • flingsalt och svartpeppar
  • Till servering
  • 0.5 dl pumpafrö, torrostade
  • 100 g chèvre
  • olivolja och grönkålschips

Grönkålssoppa med potatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(41)

Smakrik och mättande soppa med grönkål och potatis som toppas med pumpakärnor och chèvre.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs grönkål, lök och vitlök i olja tills kålen sjunkit ihop och löken är mjuk. Häll i vatten och grädde. Tillsätt potatis och smula ner buljongtärningarna.
  2. Låt sjuda tills potatisen är mjuk. Lägg i basilikan (spara ev några blad till garnering) och mixa soppan slät. Smaka av med salt och svartpeppar. Toppa soppan med pumpakärnor och smulad chèvre. Garnera ev med basilikablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anke

2020-12-09

Jag hade 250g grönkål och ökade på med en potatis(mjölig). Sedan 5 dl vatten och 2 buljongtärningar . Jag följde receptet i övrigt med vissa tillägg. Hackade grönkålen. Mixade soppan till hälften efteråt. Kryddade med lite currypasta , en nypa socker samt citrontimjan och honung. Avslutade med lite portvin. Bra basrecept för mig som vill ta ut svängarna och vars man behöver xa kryddor.

Coop

2020-12-08

Hej Irene! Proportionerna skall stämma, men vill du ha en tjockare soppa så kan du ha i mer potatis och grönkål :) /Maja, redaktör

Irene

2020-12-05

Jag tyckte soppan blev tunn, trots att jag tog 8 dl vatten i stället för 10 dl. Fel proportioner?

Anna

2020-11-19

Jättegod! Har prövat Icas recept och vart inte alls nöjd. Nu överträffades alla mina förväntningar. Fin balans på smakerna o riktigt matig. Kompletterar med kokta ägg och stekt chorizo. Kommer tillhöra mina go-to- rätter i fortsättningen. Tack!

Sai

2020-10-03

God och mättande . Chèvren lyfte verkligen soppan

Rebecca

2020-03-24

Jättegod och enkel soppa! Tog smulad fetaost istället för chevré.

Liknande recept

Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pustagryta

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fiskgratäng med mifú tomat och örter

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Couscousfylld paprika med grillad sötpotatis

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kroppkakor med lingon- och vitkålssallad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sötpotatissallad med tranbärsvinägrett

Betyg
Betyg
(11)