Pommes Anna
  • Tid 1 tim
  • Ugn 225-250º

Pommes Anna

2.77 (22 betyg)

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 225-250º

Ingredienser

2 portioner
2 portioner:
  • 600 g vinterpotatisar
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm peppar
  • 3 msk smör
10 portioner:
  • 2.5 kg vinterpotatis
  • 2.5 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 75 g smör
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

I stekpanna

  1. 1

    Skala och skär potatisen i tunna skivor, gärna i matberedare. Låt hälften av fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i potatisen, salta och peppra mellan varven, och lägg resten av fettet i klickar ovanpå.

  2. 2

    Stek potatisen mjuk under lock på mycket svag värme och utan omrörning ca 20 minuter. Potatisen har då stekt ihop till en kaka. Vänd kakan genom att lägga en stor tallrik ovanpå potatiskakan, vänd stekpannan så att kakan hamnar på tallriken och låt kakan glida ner i pannan igen. Stek några minuter på lite starkare värme.

Stor sats i ugn

  1. 1

    Skala och skiva potatisen, gärna i matberedare. Smält fettet i en långpanna i ugnen. Ta ut långpannan, lägg i potatisen och vänd skivorna med stekspade så att fettet blir fördelat. Salta och peppra. Platta ut dem till en kaka.

  2. 2

    Stek i 250° mitt i ugnen tills potatisen blivit mjuk och fått fin färg, 30-40 minuter. Sänk värmen till 200-225° efter drygt halva stektiden.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar