Polkapops

Betyg (1-5):
3.07 (15 betyg)

Kexklubbor doppade i vit choklad och krossade polkagrisar.

Tillagningstid: 30 minuter
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (4)
  • 400 g vit choklad av finare kvalitet
  • 140 g polkagrisar, 1 påse
  • 150 g oreokex, 1 paket
  • klubbpinnar av trä med spetsig ände

Gör så här

  1. Smält den vita chokladen i en rostfri bunke över vattenbad. Rör försiktigt tills chokladen har smält. Se till att chokladen inte blir för varm eller att det kommer vattenånga på den, då kan den smula sig.
  2. Lägg polkagrisarna i en kökshandduk och krossa dem med en kavel. Använd alternativt en mortel.
  3. Doppa kakorna i den smälta chokladen. Låt överflödig choklad rinna av och strössla polkakrosset på båda sidor.
  4. Lägg polkapopsen att stelna på en bricka med bakplåtspapper. Trä sedan upp dem försiktigt på klubbpinnar eller lägg dem i fina pappersformar. Förvara i kylskåp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna webbredaktör

2016-12-02

Till Maja: Du ska doppa de färdiga kexen/kakorna.

Maja

2016-11-30

Vad ska man göra med kakorna när man lagt dem hela i den smälta chokladen? strössla på polka ja, men det står ingenstans om kexen ska smulas ihop eller vad man ska göra med dem innan man göra bollarna. Känns som ett steg är glömt i receptet?

Liknande recept

Blåbärspaj

(6)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

(6)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Chokladmousse med apelsinsås

(2)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(3)

Citrusglass med chokladöverdrag

(0)

Bananchips och honungstryffel

(0)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 400 g vit choklad av finare kvalitet
  • 140 g polkagrisar, 1 påse
  • 150 g oreokex, 1 paket
  • klubbpinnar av trä med spetsig ände

Polkapops

Betyg (1-5):
3.07 (15 betyg)

Kexklubbor doppade i vit choklad och krossade polkagrisar.

Tillagningstid: 30 minuter
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält den vita chokladen i en rostfri bunke över vattenbad. Rör försiktigt tills chokladen har smält. Se till att chokladen inte blir för varm eller att det kommer vattenånga på den, då kan den smula sig.
  2. Lägg polkagrisarna i en kökshandduk och krossa dem med en kavel. Använd alternativt en mortel.
  3. Doppa kakorna i den smälta chokladen. Låt överflödig choklad rinna av och strössla polkakrosset på båda sidor.
  4. Lägg polkapopsen att stelna på en bricka med bakplåtspapper. Trä sedan upp dem försiktigt på klubbpinnar eller lägg dem i fina pappersformar. Förvara i kylskåp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna webbredaktör

2016-12-02

Till Maja: Du ska doppa de färdiga kexen/kakorna.

Maja

2016-11-30

Vad ska man göra med kakorna när man lagt dem hela i den smälta chokladen? strössla på polka ja, men det står ingenstans om kexen ska smulas ihop eller vad man ska göra med dem innan man göra bollarna. Känns som ett steg är glömt i receptet?

Liknande recept

Blåbärspaj

(6)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

(6)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Chokladmousse med apelsinsås

(2)

Saffranscheesecake - Lotta Lundgren

(3)

Citrusglass med chokladöverdrag

(0)

Bananchips och honungstryffel

(0)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies