Polkapops

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.07 (15 betyg)

Kexklubbor doppade i vit choklad och krossade polkagrisar.

Tillagningstid: 30 minuter
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g vit choklad av finare kvalitet
  • 140 g polkagrisar, 1 påse
  • 150 g oreokex, 1 paket
  • klubbpinnar av trä med spetsig ände

Gör så här

  1. Smält den vita chokladen i en rostfri bunke över vattenbad. Rör försiktigt tills chokladen har smält. Se till att chokladen inte blir för varm eller att det kommer vattenånga på den, då kan den smula sig.
  2. Lägg polkagrisarna i en kökshandduk och krossa dem med en kavel. Använd alternativt en mortel.
  3. Doppa kakorna i den smälta chokladen. Låt överflödig choklad rinna av och strössla polkakrosset på båda sidor.
  4. Lägg polkapopsen att stelna på en bricka med bakplåtspapper. Trä sedan upp dem försiktigt på klubbpinnar eller lägg dem i fina pappersformar. Förvara i kylskåp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2016-12-02

Till Maja: Du ska doppa de färdiga kexen/kakorna.

Maja

2016-11-30

Vad ska man göra med kakorna när man lagt dem hela i den smälta chokladen? strössla på polka ja, men det står ingenstans om kexen ska smulas ihop eller vad man ska göra med dem innan man göra bollarna. Känns som ett steg är glömt i receptet?

Liknande recept

Spara recept

Hallontryfflar

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Cupcakespindlar till halloween

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Krämig chokladkaka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Chokladfudge med jordnötter

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Citrusflarn

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Dubbel chokladkola med flingsalt

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(8)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 400 g vit choklad av finare kvalitet
  • 140 g polkagrisar, 1 påse
  • 150 g oreokex, 1 paket
  • klubbpinnar av trä med spetsig ände

Polkapops

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.07 (15 betyg)

Kexklubbor doppade i vit choklad och krossade polkagrisar.

Tillagningstid: 30 minuter
15 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält den vita chokladen i en rostfri bunke över vattenbad. Rör försiktigt tills chokladen har smält. Se till att chokladen inte blir för varm eller att det kommer vattenånga på den, då kan den smula sig.
  2. Lägg polkagrisarna i en kökshandduk och krossa dem med en kavel. Använd alternativt en mortel.
  3. Doppa kakorna i den smälta chokladen. Låt överflödig choklad rinna av och strössla polkakrosset på båda sidor.
  4. Lägg polkapopsen att stelna på en bricka med bakplåtspapper. Trä sedan upp dem försiktigt på klubbpinnar eller lägg dem i fina pappersformar. Förvara i kylskåp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2016-12-02

Till Maja: Du ska doppa de färdiga kexen/kakorna.

Maja

2016-11-30

Vad ska man göra med kakorna när man lagt dem hela i den smälta chokladen? strössla på polka ja, men det står ingenstans om kexen ska smulas ihop eller vad man ska göra med dem innan man göra bollarna. Känns som ett steg är glömt i receptet?

Liknande recept

Spara recept

Hallontryfflar

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Cupcakespindlar till halloween

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kladdkaka med vit choklad och smultopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Krämig chokladkaka

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Chokladfudge med jordnötter

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Citrusflarn

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Dubbel chokladkola med flingsalt

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Chokladtoppar

Betyg
Betyg
(8)