Pokébowl
  • Tid 30 min

Pokébowl

5 (3 betyg)

Bästa bowlen gör du hemma! I vår finns lax i wasabimarinad, picklad gurka, krämig garimajonnäs och solgul mango.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 20

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl svart ris eller rött ris
  • 400 g färsk lax
  • 3 msk japansk soja
  • 2 tsk wasabi
  • 200 g rödkål
  • 1 lime, pressad saft
  • salt
  • 70 g spenatblad
  • 1 ätmogen mango, i skivor
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 0.5 färsk koriander (stjälk och blad)
  • 0.5 dl rostade sesamfrön
Sesampicklad gurka
  • 0.5 gurka
  • 0.5 knippa rädisor
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 tsk sesamolja
Garimajonnäs
  • 0.5 dl gari (inlagd ingefära)
  • 2 dl majonnäs
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. (Låt riset svalna något eller helt före servering.) Skär laxen i tärningar. Rör ihop soja och wasabi och vänd ner laxen.

  2. 2

    Sesampicklad gurka: Skär gurka och rädisor i tunna skivor med mandolin. Rör ihop vattnet med socker och ättiksprit tills sockret smält. Tillsätt sesamoljan och vänd ner gurka och rädisor. Låt stå en stund att marinera.

  3. 3

    Strimla rödkålen tunt, gärna med mandolin. Vänd runt med limesaft och smaka av med salt. Blanda avrunnen gari med majonnäs.

  4. 4

    Fördela ris, spenatblad, lax, mango, salladslök, picklad gurka och koriander i djupa tallrikar. Strö över sesamfröna och toppa med en klick garimajonnäs.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Doris

    En del pyssel att göra, men väl värt det. Supergott.

  • Jim

    Mycket förarbete, men det blev mycket gott, vi provade för första gången svart thairis - fullkorn. Det var en mycket bra grund i receptet.