Pokébowl

Pokébowl

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Bästa bowlen gör du hemma! I vår finns lax i wasabimarinad, picklad gurka, krämig garimajonnäs och solgul mango.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl svart ris eller rött ris
  • 400 g färsk lax
  • 3 msk japansk soja
  • 2 tsk wasabi
  • 200 g rödkål
  • 1 lime, pressad saft
  • salt
  • 70 g spenatblad
  • 1 ätmogen mango, i skivor
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 0.5 färsk koriander (stjälk och blad)
  • 0.5 dl rostade sesamfrön
  • Sesampicklad gurka
  • 0.5 gurka
  • 0.5 knippa rädisor
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 tsk sesamolja
  • Garimajonnäs
  • 0.5 dl gari (inlagd ingefära)
  • 2 dl majonnäs

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. (Låt riset svalna något eller helt före servering.) Skär laxen i tärningar. Rör ihop soja och wasabi och vänd ner laxen.
  2. Sesampicklad gurka: Skär gurka och rädisor i tunna skivor med mandolin. Rör ihop vattnet med socker och ättiksprit tills sockret smält. Tillsätt sesamoljan och vänd ner gurka och rädisor. Låt stå en stund att marinera.
  3. Strimla rödkålen tunt, gärna med mandolin. Vänd runt med limesaft och smaka av med salt. Blanda avrunnen gari med majonnäs.
  4. Fördela ris, spenatblad, lax, mango, salladslök, picklad gurka och koriander i djupa tallrikar. Strö över sesamfröna och toppa med en klick garimajonnäs.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Astrid

2021-07-09

Fantastiskt gott med många olika smaker. Gör dubbel sats garimajonnäs, den är en smash hit! Om vi är flera runt bordet hjälps vi åt med pysslet. Mycket uppskattat.

Tanja

2021-02-10

Det var gott och fräscht! Lite pilligt att göra, man ska nog förbereda sig och läsa receptet noga i förväg.

anonym

2019-02-25

det var gott och smakrikt

Doris

2019-02-16

En del pyssel att göra, men väl värt det. Supergott.

Jim

2019-02-06

Mycket förarbete, men det blev mycket gott, vi provade för första gången svart thairis - fullkorn. Det var en mycket bra grund i receptet.

Pokébowl
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 2 dl svart ris eller rött ris
  • 400 g färsk lax
  • 3 msk japansk soja
  • 2 tsk wasabi
  • 200 g rödkål
  • 1 lime, pressad saft
  • salt
  • 70 g spenatblad
  • 1 ätmogen mango, i skivor
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 0.5 färsk koriander (stjälk och blad)
  • 0.5 dl rostade sesamfrön
  • Sesampicklad gurka
  • 0.5 gurka
  • 0.5 knippa rädisor
  • 2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 tsk sesamolja
  • Garimajonnäs
  • 0.5 dl gari (inlagd ingefära)
  • 2 dl majonnäs

Pokébowl

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Bästa bowlen gör du hemma! I vår finns lax i wasabimarinad, picklad gurka, krämig garimajonnäs och solgul mango.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. (Låt riset svalna något eller helt före servering.) Skär laxen i tärningar. Rör ihop soja och wasabi och vänd ner laxen.
  2. Sesampicklad gurka: Skär gurka och rädisor i tunna skivor med mandolin. Rör ihop vattnet med socker och ättiksprit tills sockret smält. Tillsätt sesamoljan och vänd ner gurka och rädisor. Låt stå en stund att marinera.
  3. Strimla rödkålen tunt, gärna med mandolin. Vänd runt med limesaft och smaka av med salt. Blanda avrunnen gari med majonnäs.
  4. Fördela ris, spenatblad, lax, mango, salladslök, picklad gurka och koriander i djupa tallrikar. Strö över sesamfröna och toppa med en klick garimajonnäs.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Astrid

2021-07-09

Fantastiskt gott med många olika smaker. Gör dubbel sats garimajonnäs, den är en smash hit! Om vi är flera runt bordet hjälps vi åt med pysslet. Mycket uppskattat.

Tanja

2021-02-10

Det var gott och fräscht! Lite pilligt att göra, man ska nog förbereda sig och läsa receptet noga i förväg.

anonym

2019-02-25

det var gott och smakrikt

Doris

2019-02-16

En del pyssel att göra, men väl värt det. Supergott.

Jim

2019-02-06

Mycket förarbete, men det blev mycket gott, vi provade för första gången svart thairis - fullkorn. Det var en mycket bra grund i receptet.