Plommonchutney

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.65 (80 betyg)

En god chutney som passar till lammstek, vilt eller som smaksättning i såser.

Tillagningstid: 40 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 kg plommon
  • 1 dl vatten
  • 11 dl socker
  • 2 citroner, pressad saft
  • 0.5 kg hackad gul lök
  • 1 vitlök, hackade klyftor
  • 3 dl vinäger
  • 0.5 dl gula senapsfrön
  • 1 msk koriander
  • 1 tsk timjan
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 4 msk salt

Gör så här

  1. Räkna plommonen, skölj dem och lägg dem i en tjockbottnad gryta tillsammans med vattnet. Koka sönder plommonen under lock ca 30 minuter. Tag upp kärnorna med en sked och räkna dem.
  2. Tillsätt socker, salt, citronsaft, lök, viklök, vinäger och senapsfrön. Koka sakta utan lock ca 1 timme. Tillsätt koriander, timjan och kajennpeppar efter ca 30 minuter. Skumma väl.
  3. Häll upp på väl rengjorda burkar. Fyll ända upp och sätt på rena lock när chutneyn svalnat något. Förvara svalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fläderbål med vin

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fruktbröd

Betyg
Betyg
(23)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1.5 kg plommon
  • 1 dl vatten
  • 11 dl socker
  • 2 citroner, pressad saft
  • 0.5 kg hackad gul lök
  • 1 vitlök, hackade klyftor
  • 3 dl vinäger
  • 0.5 dl gula senapsfrön
  • 1 msk koriander
  • 1 tsk timjan
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 4 msk salt

Plommonchutney

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.65 (80 betyg)

En god chutney som passar till lammstek, vilt eller som smaksättning i såser.

Tillagningstid: 40 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Räkna plommonen, skölj dem och lägg dem i en tjockbottnad gryta tillsammans med vattnet. Koka sönder plommonen under lock ca 30 minuter. Tag upp kärnorna med en sked och räkna dem.
  2. Tillsätt socker, salt, citronsaft, lök, viklök, vinäger och senapsfrön. Koka sakta utan lock ca 1 timme. Tillsätt koriander, timjan och kajennpeppar efter ca 30 minuter. Skumma väl.
  3. Häll upp på väl rengjorda burkar. Fyll ända upp och sätt på rena lock när chutneyn svalnat något. Förvara svalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Coleslaw med rödkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fläderbål med vin

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fruktbröd

Betyg
Betyg
(23)