Plommonchutney

Betyg (1-5):
2.65 (80 betyg)

En god chutney som passar till lammstek, vilt eller som smaksättning i såser.

Tillagningstid: 40 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1.5 kg plommon
  • 1 dl vatten
  • 11 dl socker
  • 2 citroner, pressad saft
  • 0.5 kg hackad gul lök
  • 1 vitlök, hackade klyftor
  • 3 dl vinäger
  • 0.5 dl gula senapsfrön
  • 1 msk koriander
  • 1 tsk timjan
  • 0.5 tsk kajennpeppar

Gör så här

  1. Räkna plommonen, skölj dem och lägg dem i en tjockbottnad gryta tillsammans med vattnet. Koka sönder plommonen under lock ca 30 minuter. Tag upp kärnorna med en sked och räkna dem.
  2. Tillsätt socker, salt, citronsaft, lök, viklök, vinäger och senapsfrön. Koka sakta utan lock ca 1 timme. Tillsätt koriander, timjan och kajennpeppar efter ca 30 minuter. Skumma väl.
  3. Häll upp på väl rengjorda burkar. Fyll ända upp och sätt på rena lock när chutneyn svalnat något. Förvara svalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Vattenmelonsoppa

(0)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

(0)

Jordgubbssmoothie

(96)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Fisktaco med mangosalsa

(25)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1.5 kg plommon
  • 1 dl vatten
  • 11 dl socker
  • 2 citroner, pressad saft
  • 0.5 kg hackad gul lök
  • 1 vitlök, hackade klyftor
  • 3 dl vinäger
  • 0.5 dl gula senapsfrön
  • 1 msk koriander
  • 1 tsk timjan
  • 0.5 tsk kajennpeppar

Plommonchutney

Betyg (1-5):
2.65 (80 betyg)

En god chutney som passar till lammstek, vilt eller som smaksättning i såser.

Tillagningstid: 40 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Räkna plommonen, skölj dem och lägg dem i en tjockbottnad gryta tillsammans med vattnet. Koka sönder plommonen under lock ca 30 minuter. Tag upp kärnorna med en sked och räkna dem.
  2. Tillsätt socker, salt, citronsaft, lök, viklök, vinäger och senapsfrön. Koka sakta utan lock ca 1 timme. Tillsätt koriander, timjan och kajennpeppar efter ca 30 minuter. Skumma väl.
  3. Häll upp på väl rengjorda burkar. Fyll ända upp och sätt på rena lock när chutneyn svalnat något. Förvara svalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fish tacos deluxe

(32)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar

(1)

Vattenmelonsoppa

(0)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

(0)

Jordgubbssmoothie

(96)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Fisktaco med mangosalsa

(25)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies