För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Plommonchutney

Betyg (1-5):
2.65 (80 betyg)

En god chutney som passar till lammstek, vilt eller som smaksättning i såser.

Tillagningstid: 40 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 kg plommon
  • 1 dl vatten
  • 11 dl socker
  • 2 citroner, pressad saft
  • 0.5 kg hackad gul lök
  • 1 vitlök, hackade klyftor
  • 3 dl vinäger
  • 0.5 dl gula senapsfrön
  • 1 msk koriander
  • 1 tsk timjan
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 4 msk salt

Gör så här

  1. Räkna plommonen, skölj dem och lägg dem i en tjockbottnad gryta tillsammans med vattnet. Koka sönder plommonen under lock ca 30 minuter. Tag upp kärnorna med en sked och räkna dem.
  2. Tillsätt socker, salt, citronsaft, lök, viklök, vinäger och senapsfrön. Koka sakta utan lock ca 1 timme. Tillsätt koriander, timjan och kajennpeppar efter ca 30 minuter. Skumma väl.
  3. Häll upp på väl rengjorda burkar. Fyll ända upp och sätt på rena lock när chutneyn svalnat något. Förvara svalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Potatissallad med fetaost

(15)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(30)

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

(30)

Sallad med rostade morötter och belugalinser

(3)

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

(1)

Gravad lax med rosépeppar

(7)

Laxbakelse

(71)

Fläderbål med vin

(100)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1.5 kg plommon
  • 1 dl vatten
  • 11 dl socker
  • 2 citroner, pressad saft
  • 0.5 kg hackad gul lök
  • 1 vitlök, hackade klyftor
  • 3 dl vinäger
  • 0.5 dl gula senapsfrön
  • 1 msk koriander
  • 1 tsk timjan
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 4 msk salt

Plommonchutney

Betyg (1-5):
2.65 (80 betyg)

En god chutney som passar till lammstek, vilt eller som smaksättning i såser.

Tillagningstid: 40 minuter
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Räkna plommonen, skölj dem och lägg dem i en tjockbottnad gryta tillsammans med vattnet. Koka sönder plommonen under lock ca 30 minuter. Tag upp kärnorna med en sked och räkna dem.
  2. Tillsätt socker, salt, citronsaft, lök, viklök, vinäger och senapsfrön. Koka sakta utan lock ca 1 timme. Tillsätt koriander, timjan och kajennpeppar efter ca 30 minuter. Skumma väl.
  3. Häll upp på väl rengjorda burkar. Fyll ända upp och sätt på rena lock när chutneyn svalnat något. Förvara svalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Potatissallad med fetaost

(15)

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

(30)

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

(30)

Sallad med rostade morötter och belugalinser

(3)

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

(1)

Gravad lax med rosépeppar

(7)

Laxbakelse

(71)

Fläderbål med vin

(100)