Mjuk sockerkaka med plommon

Mjuk sockerkaka med plommon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Sötsyrliga plommon i en klassisk sockerkaka passar perfekt till eftermiddagsfikat!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 stora plommon
  • 100 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 ägg
  • kokosflingor till servering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smöra och bröa en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Skär plommonen i bitar runt kärnan.
  2. Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och rör i sockret. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver.
  3. Tillsätt mjölblandningen och äggen i smöret och rör om till en jämn smet. Häll ner i formen. Fördela plommonen på hela kakan. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt svalna. Strö ev över kokos. Skär upp i bitar.

Servering

En glasskula som får smälta på den nybakta kakan är toppengott till!

Tips

Riv gärna ner lite citronskal i smeten.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mjuk sockerkaka med plommon
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 4 stora plommon
  • 100 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 ägg
  • kokosflingor till servering

Mjuk sockerkaka med plommon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Sötsyrliga plommon i en klassisk sockerkaka passar perfekt till eftermiddagsfikat!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smöra och bröa en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Skär plommonen i bitar runt kärnan.
  2. Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och rör i sockret. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver.
  3. Tillsätt mjölblandningen och äggen i smöret och rör om till en jämn smet. Häll ner i formen. Fördela plommonen på hela kakan. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt svalna. Strö ev över kokos. Skär upp i bitar.

Servering

En glasskula som får smälta på den nybakta kakan är toppengott till!

Tips

Riv gärna ner lite citronskal i smeten.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!