
Mjuk sockerkaka med plommon
Betyg (1-5):
Sötsyrliga plommon i en klassisk sockerkaka passar perfekt till eftermiddagsfikat!
Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 stora plommon
- 100 g smör
- 1.5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljpulver
- 3 ägg
- kokosflingor till servering
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Smöra och bröa en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Skär plommonen i bitar runt kärnan.
- Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och rör i sockret. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver.
- Tillsätt mjölblandningen och äggen i smöret och rör om till en jämn smet. Häll ner i formen. Fördela plommonen på hela kakan. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt svalna. Strö ev över kokos. Skär upp i bitar.
Servering
En glasskula
som får smälta
på den nybakta
kakan är toppengott
till!
Tips

Riv gärna ner lite citronskal i smeten.
Mjuk sockerkaka med plommon
Betyg (1-5):
Sötsyrliga plommon i en klassisk sockerkaka passar perfekt till eftermiddagsfikat!
Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Smöra och bröa en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Skär plommonen i bitar runt kärnan.
- Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och rör i sockret. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver.
- Tillsätt mjölblandningen och äggen i smöret och rör om till en jämn smet. Häll ner i formen. Fördela plommonen på hela kakan. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt svalna. Strö ev över kokos. Skär upp i bitar.
Servering
En glasskula
som får smälta
på den nybakta
kakan är toppengott
till!
Tips

Riv gärna ner lite citronskal i smeten.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!