
Pljeskavica - het färs i panna
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g nötfärs
- 1 st gul lök
- 1 dl jalapeño, hackade
- 1 dl vitt bröd, smulat
- 2 msk vatten
- 0.5 tsk svartpeppar
- 3 st gula lökar, strimlade
- 4 msk smör
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Blanda nötfärs, riven lök,jalapeños, bröd, vatten, salt och peppar.
- Forma 4 tunna biffar.
- Hetta upp en gjutjärnsstekpanna på het glöd. Stek den strimlade löken i hälften av smöret under omrörning tills den är mjuk och brunaktig i färgen. Salta och lägg åt sidan, t.ex. i värmetålig form på indirekt glöd för värmehållning.
- Lägg biffarna i stekpannan när den är riktigt het och stek hastigt på båda sidorna i resten av smöret.
Liknande recept
Pljeskavica - het färs i panna
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda nötfärs, riven lök,jalapeños, bröd, vatten, salt och peppar.
- Forma 4 tunna biffar.
- Hetta upp en gjutjärnsstekpanna på het glöd. Stek den strimlade löken i hälften av smöret under omrörning tills den är mjuk och brunaktig i färgen. Salta och lägg åt sidan, t.ex. i värmetålig form på indirekt glöd för värmehållning.
- Lägg biffarna i stekpannan när den är riktigt het och stek hastigt på båda sidorna i resten av smöret.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!