Pljeskavica - het färs i panna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.17 (12 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g nötfärs
  • 1 st gul lök
  • 1 dl jalapeño, hackade
  • 1 dl vitt bröd, smulat
  • 2 msk vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 st gula lökar, strimlade
  • 4 msk smör
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda nötfärs, riven lök,jalapeños, bröd, vatten, salt och peppar.
  2. Forma 4 tunna biffar.
  3. Hetta upp en gjutjärnsstekpanna på het glöd. Stek den strimlade löken i hälften av smöret under omrörning tills den är mjuk och brunaktig i färgen. Salta och lägg åt sidan, t.ex. i värmetålig form på indirekt glöd för värmehållning.
  4. Lägg biffarna i stekpannan när den är riktigt het och stek hastigt på båda sidorna i resten av smöret.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttfärspaté

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Potatissallad med kapris och bacon

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Burgare med röd slaw och stekt bröd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Viltgryta med rotfrukter

Betyg
Betyg
(30)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g nötfärs
  • 1 st gul lök
  • 1 dl jalapeño, hackade
  • 1 dl vitt bröd, smulat
  • 2 msk vatten
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 st gula lökar, strimlade
  • 4 msk smör
  • 0.5 tsk salt

Pljeskavica - het färs i panna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.17 (12 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda nötfärs, riven lök,jalapeños, bröd, vatten, salt och peppar.
  2. Forma 4 tunna biffar.
  3. Hetta upp en gjutjärnsstekpanna på het glöd. Stek den strimlade löken i hälften av smöret under omrörning tills den är mjuk och brunaktig i färgen. Salta och lägg åt sidan, t.ex. i värmetålig form på indirekt glöd för värmehållning.
  4. Lägg biffarna i stekpannan när den är riktigt het och stek hastigt på båda sidorna i resten av smöret.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Köttfärspaté

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Potatissallad med kapris och bacon

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Burgare med röd slaw och stekt bröd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Viltgryta med rotfrukter

Betyg
Betyg
(30)