Pizza på grillens rester

Pizza på grillens rester

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Grillad pizza på kalljäst deg som toppas med gårdagens grillrester, t ex biff och bea eller grillade grönsaker. Har du inte gjort pizza på grillen förut är det dags att testa nu! Recept av Benjamin Delfi.

Tillagningstid: 30 min + 24 tim till degen
4 portioner
  • Pizzadeg dag 1
  • 200 g vatten
  • 5 g honung
  • 5 g jäst
  • 200 g vetemjöl
  • Pizzadeg dag 2
  • 300 g vatten
  • 20 g salt
  • 500 g vetemjöl
  • Tomatsås
  • 400 g krossade tomater
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 20 g färsk basilika, hackad
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk strösocker
  • salt och svartpeppar
  • Toppingförslag
  • mozzarella
  • grillad biff
  • grillad paprika
  • grillad majs
  • bearnaisesås

Gör så här

  1. Dag 1: Rör ihop vatten, honung och jäst och blanda i mjölet. Låt degen vila 1 tim i rumstemperatur så att jästen aktiveras och ställ sedan i kylen minst 12 tim men högst 24 tim.
  2. Dag 2: Blanda fördegen från dag 1 med vatten, salt och mjöl. Knåda degen tills alla klumpar lösts upp och börja sedan vika degen. Låt vila 15 min. Smörj händerna med olivolja. Dela degen i 4 bitar och spänn degen, lägg på plåt och täck med plastfolie. Låt vila 2-3 timmar.
  3. Mixa eller rör ihop ingredienserna till tomatsåsen, smaka av med salt och peppar. Bred ut tomatsåsen på pizzadegen, lägg på topping. Grilla på pizzasten till fin färg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pizza på grillens rester
18 st
  • Ingredienser (18)
  • Pizzadeg dag 1
  • 200 g vatten
  • 5 g honung
  • 5 g jäst
  • 200 g vetemjöl
  • Pizzadeg dag 2
  • 300 g vatten
  • 20 g salt
  • 500 g vetemjöl
  • Tomatsås
  • 400 g krossade tomater
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 20 g färsk basilika, hackad
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk strösocker
  • salt och svartpeppar
  • Toppingförslag
  • mozzarella
  • grillad biff
  • grillad paprika
  • grillad majs
  • bearnaisesås

Pizza på grillens rester

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Grillad pizza på kalljäst deg som toppas med gårdagens grillrester, t ex biff och bea eller grillade grönsaker. Har du inte gjort pizza på grillen förut är det dags att testa nu! Recept av Benjamin Delfi.

Tillagningstid: 30 min + 24 tim till degen
4 portioner

Gör så här

  1. Dag 1: Rör ihop vatten, honung och jäst och blanda i mjölet. Låt degen vila 1 tim i rumstemperatur så att jästen aktiveras och ställ sedan i kylen minst 12 tim men högst 24 tim.
  2. Dag 2: Blanda fördegen från dag 1 med vatten, salt och mjöl. Knåda degen tills alla klumpar lösts upp och börja sedan vika degen. Låt vila 15 min. Smörj händerna med olivolja. Dela degen i 4 bitar och spänn degen, lägg på plåt och täck med plastfolie. Låt vila 2-3 timmar.
  3. Mixa eller rör ihop ingredienserna till tomatsåsen, smaka av med salt och peppar. Bred ut tomatsåsen på pizzadegen, lägg på topping. Grilla på pizzasten till fin färg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!