Pizza med pesto och mozzarella
  • Tid 40 min
  • Ugn 225º

Pizza med pesto och mozzarella

3.8 (5 betyg)

Hemgjord pesto – finns inget godare! Recept av Lena Söderström

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

2 stycken
  • 400 g pizzadeg, gärna surdeg
Pesto
  • 40 g pinjenötter, torrostade
  • 1 kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 4 msk olivolja
  • 1 dl finriven parmesanost
  • salt och svartpeppar
Topping
  • 4 tomater, gärna i olika färger
  • 0.33 dl pinjenötter, torrostade
  • basilikablad
  • 125 g mozzarella, i bitar
  • flingsalt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mixa pinjenötter, basilika, vitlök och olja till en slät kräm. Vänd ner parmesanen och smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Kavla/dra ut pizzadegen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Bred peston på pizzan. Toppa med tomatskivor och mozzarella. Grädda mitt i ugnen 15 min.

  3. 3

    Toppa med pinjenötter och basilikablad. Salta och peppra.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop webbredaktör

    Hej Malin! Mozzarellan hade tyvärr fallit bort, men nu ser du den i listan. Lycka till i köket!

  • Malin

    Ser inte mozzarellan bland ingredienserna!