Pistageglass

Pistageglass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Hemgjord pistageglass är så enkelt och så gott!

Tillagningstid: 10 min + minst 1 timme i frysen
6 portioner
  • 1 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 1 dl standardmjölk
  • 1 dl pistagenötter, finmixade

Gör så här

  1. Vispa ägg med elvisp och tillsätt socker lite i taget under vispning. Rör i grädde, mjölk och nötter.
  2. Ställ in i kylen eller frysen tills smeten är ordentligt kall.
  3. Följ instruktionerna till din glassmaskin. När glassen har samma konsistens som mjukglass häller du den i en plastbunke med lock och ställer in i frysen, minst 1 timme.

Tips

Lägg en kula pistageglass mellan två kakor och tryck till. Rulla i hackade pistagenötter.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pistageglass
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 1 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 1 dl standardmjölk
  • 1 dl pistagenötter, finmixade

Pistageglass

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Hemgjord pistageglass är så enkelt och så gott!

Tillagningstid: 10 min + minst 1 timme i frysen
6 portioner

Gör så här

  1. Vispa ägg med elvisp och tillsätt socker lite i taget under vispning. Rör i grädde, mjölk och nötter.
  2. Ställ in i kylen eller frysen tills smeten är ordentligt kall.
  3. Följ instruktionerna till din glassmaskin. När glassen har samma konsistens som mjukglass häller du den i en plastbunke med lock och ställer in i frysen, minst 1 timme.

Tips

Lägg en kula pistageglass mellan två kakor och tryck till. Rulla i hackade pistagenötter.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!