Piselli con cipolle, pancetta e parmigiano (ärtor med fläsk & parmesanost)
  • Tid 15 min

Piselli con cipolle, pancetta e parmigiano (ärtor med fläsk & parmesanost)

5 (1 betyg)

God sidorätt att servera till en enkel vegetarisk pastarätt.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 6

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g frysta gröna ärter
  • 2 msk olivolja
  • 1 finhackad gul lök
  • 140 g strimlad bacon eller rökt sidfläsk
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 dl riven parmesanost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg ärtorna i kokande vatten i ca 30 sek. Häll av vattnet genom ett durkslag.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna. Stek löken tills den är mjuk utan att få färg. Tillsätt bacon/sidfläsk och stek i någon minut tillsammans med löken.

  3. 3

    Lägg i ärtorna i stekpannan och vänd runt. Smaka av med salt och peppar.

  4. 4

    Strö över parmesanost vid servering.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Monica

    God förrätt som är vanlig i Spanien