Piroger med sidfläsk och lök

Piroger med sidfläsk och lök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Pirogerna får härlig smak av det rökta köttet. De passar både på buffébordet och picknicken.

Ugnstemperatur:250º
40 st
  • Deg:
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 12 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Fyllning:
  • 250 g rökt sidfläsk, skinka eller bacon
  • 1 gul lök
  • Pensling:
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Smält fettet i en kastrull. Häll i mjölken och låt blandningen bli fingervarm (37°C). Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet, saltet och det mesta mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Täck och låt jäsa 0,5-1 timme.
  2. Skär fläsk, skinka eller bacon och skalad lök i små tärningar och blanda dem.Arbeta degen lätt på mjölat bakbord och dela den i två delar. Forma rullar och skär varje rulle i ca 20 bitar. Sätt ugnen på 250°C.
  3. Forma runda bullar, platta ut dem och lägg på en sked fyllning. Vik upp och tryck till degen runt fyllningen. Lägg pirogerna med skarven ner på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg.Grädda i mitten av ugnen 6-8 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisbeth

2022-04-02

Dom blev goda strödde västerbottenost på innan man satte in dom i ugnen

Piroger med sidfläsk och lök
8 st
  • Ingredienser (8)
  • Deg:
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 12 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Fyllning:
  • 250 g rökt sidfläsk, skinka eller bacon
  • 1 gul lök
  • Pensling:
  • 1 ägg

Piroger med sidfläsk och lök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Pirogerna får härlig smak av det rökta köttet. De passar både på buffébordet och picknicken.

Ugnstemperatur:250º
40 st

Gör så här

  1. Smält fettet i en kastrull. Häll i mjölken och låt blandningen bli fingervarm (37°C). Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet, saltet och det mesta mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Täck och låt jäsa 0,5-1 timme.
  2. Skär fläsk, skinka eller bacon och skalad lök i små tärningar och blanda dem.Arbeta degen lätt på mjölat bakbord och dela den i två delar. Forma rullar och skär varje rulle i ca 20 bitar. Sätt ugnen på 250°C.
  3. Forma runda bullar, platta ut dem och lägg på en sked fyllning. Vik upp och tryck till degen runt fyllningen. Lägg pirogerna med skarven ner på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg.Grädda i mitten av ugnen 6-8 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisbeth

2022-04-02

Dom blev goda strödde västerbottenost på innan man satte in dom i ugnen