Taco i gemsallad
  • Tid 15 min

Taco i gemsallad

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g nötfärs
  • 1 tsk neutral olja
  • 3 msk hemlagad tacokrydda, se nedan
  • 2 gemsallad eller valfria tacoskal
  • 2 dl majskorn
  • picklad rödlök, se nedan
  • gräddfil
Tacokrydda:
  • 2 finrivna grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk mslen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk strösocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek färsen i en riktigt het stekpanna med lite olja tills den är brynt och smulig. Tillsätt tacokryddan och stek under omrörning ca 1 min.

  2. 2

    Servera så alla kan fylla sitt eget salladsblad eller valfritt tacoskal med köttfärs, majs, picklad rödlök och gräddfil.

Picklad rödlök:

  1. 1

    Skiva 3 rödlökar tunt. Rör 1½ dl vatten, 1 dl socker, ½ dl ättika (12%) tills sockret smält ut. Lägg ner löken och låt dra minst 30 min. Håller i kyl ca 1 vecka.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar