
Pickles med vitlök
Betyg (1-5):
Pickla dina egna grönsaker! Extra roligt i skördetider, sedan håller dem hela vintern.
Tillagningstid: 1 dygn + 20 minuter
1,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 kg blandade grönsaker, t ex morötter, blomkål, selleri, tomat, paprika
- 3 vitlöksklyftor
- 1 msk dill, små kvistar
- 3 msk hackad dill
- Saltlag:
- 1 liter vatten
- 1 dl salt
- Ättikslag:
- 2 dl ättiksprit (12 %) (12%)
- 3 dl vatten
- 4 dl socker
- 2 tsk kryddpepparkorn
- 0.5 tsk vitpepparkorn
- 7 kryddnejlikor
- 2 lagerblad
Gör så här
- Till pickles kan man blanda olika grönsaker efter tycke och smak. Hårda grönsaker ska först förvällas, mjuka grönsaker behöver bara delas i mindre bitar. Skala och skär morötter i fina strimlor eller tunna skivor. Bryt blomkål i små buketter. Förväll dem 2-3 minuter i kokande lättsaltat vatten och låt rinna av.
- Skiva selleri, skär tomater i klyftor, kärna ur och strimla paprikor. Lägg grönsakerna i en skål. Blanda vatten och salt, rör tills saltet är upplöst. Häll över saltlagen, täck över och låt stå kallt 1 dygn. Häll av saltlagen. Fördela grönsakerna i glasburkar. Lägg en vitlöksklyfta och ett par dillkvistar i varje burk.
- Koka upp allt till ättikslagen. Häll den het över grönsakerna. Sätt genast på lock. Förvara svalt. Färdigt att äta efter ca 3 veckor. Hållbarhet 6-12 månader.
Pickles med vitlök
Betyg (1-5):
Pickla dina egna grönsaker! Extra roligt i skördetider, sedan håller dem hela vintern.
Tillagningstid: 1 dygn + 20 minuter
1,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Till pickles kan man blanda olika grönsaker efter tycke och smak. Hårda grönsaker ska först förvällas, mjuka grönsaker behöver bara delas i mindre bitar. Skala och skär morötter i fina strimlor eller tunna skivor. Bryt blomkål i små buketter. Förväll dem 2-3 minuter i kokande lättsaltat vatten och låt rinna av.
- Skiva selleri, skär tomater i klyftor, kärna ur och strimla paprikor. Lägg grönsakerna i en skål. Blanda vatten och salt, rör tills saltet är upplöst. Häll över saltlagen, täck över och låt stå kallt 1 dygn. Häll av saltlagen. Fördela grönsakerna i glasburkar. Lägg en vitlöksklyfta och ett par dillkvistar i varje burk.
- Koka upp allt till ättikslagen. Häll den het över grönsakerna. Sätt genast på lock. Förvara svalt. Färdigt att äta efter ca 3 veckor. Hållbarhet 6-12 månader.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!