Pickles med vitlök

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Pickla dina egna grönsaker! Extra roligt i skördetider, sedan håller dem hela vintern.

1,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 1 kg blandade grönsaker, t ex morötter, blomkål, selleri, tomat, paprika
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk dill, små kvistar
  • 3 msk hackad dill
  • Saltlag:
  • 1 liter vatten
  • 1 dl salt
  • Ättikslag:
  • 2 dl ättiksprit (12 %) (12%)
  • 3 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 2 tsk kryddpepparkorn
  • 0.5 tsk vitpepparkorn
  • 7 kryddnejlikor
  • 2 lagerblad

Gör så här

  1. Till pickles kan man blanda olika grönsaker efter tycke och smak. Hårda grönsaker ska först förvällas, mjuka grönsaker behöver bara delas i mindre bitar. Skala och skär morötter i fina strimlor eller tunna skivor. Bryt blomkål i små buketter. Förväll dem 2-3 minuter i kokande lättsaltat vatten och låt rinna av.
  2. Skiva selleri, skär tomater i klyftor, kärna ur och strimla paprikor. Lägg grönsakerna i en skål. Blanda vatten och salt, rör tills saltet är upplöst. Häll över saltlagen, täck över och låt stå kallt 1 dygn. Häll av saltlagen. Fördela grönsakerna i glasburkar. Lägg en vitlöksklyfta och ett par dillkvistar i varje burk.
  3. Koka upp allt till ättikslagen. Häll den het över grönsakerna. Sätt genast på lock. Förvara svalt. Färdigt att äta efter ca 3 veckor. Hållbarhet 6-12 månader.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pak choi

(4)

Kimchi på salladskål

(3)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

Tomatsalsa

(2)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(24)

Mjuka tortillabröd med räkor

(8)

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

(19)

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

(7)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg blandade grönsaker, t ex morötter, blomkål, selleri, tomat, paprika
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk dill, små kvistar
  • 3 msk hackad dill
  • Saltlag:
  • 1 liter vatten
  • 1 dl salt
  • Ättikslag:
  • 2 dl ättiksprit (12 %) (12%)
  • 3 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 2 tsk kryddpepparkorn
  • 0.5 tsk vitpepparkorn
  • 7 kryddnejlikor
  • 2 lagerblad

Pickles med vitlök

Betyg (1-5):
3.8 (5 betyg)

Pickla dina egna grönsaker! Extra roligt i skördetider, sedan håller dem hela vintern.

1,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Till pickles kan man blanda olika grönsaker efter tycke och smak. Hårda grönsaker ska först förvällas, mjuka grönsaker behöver bara delas i mindre bitar. Skala och skär morötter i fina strimlor eller tunna skivor. Bryt blomkål i små buketter. Förväll dem 2-3 minuter i kokande lättsaltat vatten och låt rinna av.
  2. Skiva selleri, skär tomater i klyftor, kärna ur och strimla paprikor. Lägg grönsakerna i en skål. Blanda vatten och salt, rör tills saltet är upplöst. Häll över saltlagen, täck över och låt stå kallt 1 dygn. Häll av saltlagen. Fördela grönsakerna i glasburkar. Lägg en vitlöksklyfta och ett par dillkvistar i varje burk.
  3. Koka upp allt till ättikslagen. Häll den het över grönsakerna. Sätt genast på lock. Förvara svalt. Färdigt att äta efter ca 3 veckor. Hållbarhet 6-12 månader.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pak choi

(4)

Kimchi på salladskål

(3)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

Tomatsalsa

(2)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(24)

Mjuka tortillabröd med räkor

(8)

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

(19)

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies