Pickles

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

1,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • blandade grönsaker, t ex 2 morötter, ½ blomkålshuvud,
  • 2 stjälkar selleri, 4-6små gröna tomater, 1röd och 1grön paprika
  • dillkvistar
  • vitlöksklyftor
  • Saltlag:
  • 1 liter vatten
  • Ättikslag:
  • 2 dl ättiksprit (12 %)
  • 3 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 0.5 msk kryddpepparkorn
  • 3 kryddnejlika
  • 0.5 tsk vitpepparkorn
  • 2 lagerblad

Gör så här

  1. Till pickles kan man blanda olika grönsaker efter tycke och smak. Hårda grönsaker ska först förvällas, mjuka grönsaker behöver bara delas i mindre bitar.
  2. Skala och skär morötterna i fina strimlor eller tunna skivor. Bryt blomkålen i små buketter. Förväll dem 2-3 min i kokande lättsaltat vatten och låt dem. rinna av. Skiva sellerin, skär tomaterna i klyftor, kärna ur och strimla paprikorna. Lägg grönsakerna i en skål.
  3. Blanda vatten och salt, rör tills saltet är löst. Häll över saltlagen, täck över och låt stå kallt 1 dygn.
  4. Häll av saltlagen. Fördela grönsakerna i glasburkar. Lägg en vitlöksklyfta och ett par dillkvistar i varje burk. Koka upp allt till ättikslagen. Häll den het över grönsakerna. Sätt genast på lock.
  5. Förvara svalt. Färdig att äta efter ca 3 veckor. Hållbarhet 6-12 månader.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad blomkål med jordnötssås - Coop

(2)

Friterad blomkål med tahinidipp - Coop

(0)

Vårrullar med dippsås och mynta - Coop

(62)

Aubergine med saffransyoghurt - Coop

(0)

Arabisk sallad - Coop

(4)

Chili- och paprikapotatis - Coop

(0)

Avokado-örtsås - Coop

(0)

Insalata caprese - Coop

(1)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • blandade grönsaker, t ex 2 morötter, ½ blomkålshuvud,
  • 2 stjälkar selleri, 4-6små gröna tomater, 1röd och 1grön paprika
  • dillkvistar
  • vitlöksklyftor
  • Saltlag:
  • 1 liter vatten
  • Ättikslag:
  • 2 dl ättiksprit (12 %)
  • 3 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 0.5 msk kryddpepparkorn
  • 3 kryddnejlika
  • 0.5 tsk vitpepparkorn
  • 2 lagerblad

Pickles

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

1,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Till pickles kan man blanda olika grönsaker efter tycke och smak. Hårda grönsaker ska först förvällas, mjuka grönsaker behöver bara delas i mindre bitar.
  2. Skala och skär morötterna i fina strimlor eller tunna skivor. Bryt blomkålen i små buketter. Förväll dem 2-3 min i kokande lättsaltat vatten och låt dem. rinna av. Skiva sellerin, skär tomaterna i klyftor, kärna ur och strimla paprikorna. Lägg grönsakerna i en skål.
  3. Blanda vatten och salt, rör tills saltet är löst. Häll över saltlagen, täck över och låt stå kallt 1 dygn.
  4. Häll av saltlagen. Fördela grönsakerna i glasburkar. Lägg en vitlöksklyfta och ett par dillkvistar i varje burk. Koka upp allt till ättikslagen. Häll den het över grönsakerna. Sätt genast på lock.
  5. Förvara svalt. Färdig att äta efter ca 3 veckor. Hållbarhet 6-12 månader.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad blomkål med jordnötssås - Coop

(2)

Friterad blomkål med tahinidipp - Coop

(0)

Vårrullar med dippsås och mynta - Coop

(62)

Aubergine med saffransyoghurt - Coop

(0)

Arabisk sallad - Coop

(4)

Chili- och paprikapotatis - Coop

(0)

Avokado-örtsås - Coop

(0)

Insalata caprese - Coop

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies