Pickles

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

1,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • blandade grönsaker, t ex 2 morötter, ½ blomkålshuvud,
  • 2 stjälkar selleri, 4-6små gröna tomater, 1röd och 1grön paprika
  • dillkvistar
  • vitlöksklyftor
  • Saltlag:
  • 1 liter vatten
  • 1 dl salt
  • Ättikslag:
  • 2 dl ättiksprit (12 %)
  • 3 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 0.5 msk kryddpepparkorn
  • 3 kryddnejlika
  • 0.5 tsk vitpepparkorn
  • 2 lagerblad

Gör så här

  1. Till pickles kan man blanda olika grönsaker efter tycke och smak. Hårda grönsaker ska först förvällas, mjuka grönsaker behöver bara delas i mindre bitar.
  2. Skala och skär morötterna i fina strimlor eller tunna skivor. Bryt blomkålen i små buketter. Förväll dem 2-3 min i kokande lättsaltat vatten och låt dem. rinna av. Skiva sellerin, skär tomaterna i klyftor, kärna ur och strimla paprikorna. Lägg grönsakerna i en skål.
  3. Blanda vatten och salt, rör tills saltet är löst. Häll över saltlagen, täck över och låt stå kallt 1 dygn.
  4. Häll av saltlagen. Fördela grönsakerna i glasburkar. Lägg en vitlöksklyfta och ett par dillkvistar i varje burk. Koka upp allt till ättikslagen. Häll den het över grönsakerna. Sätt genast på lock.
  5. Förvara svalt. Färdig att äta efter ca 3 veckor. Hållbarhet 6-12 månader.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Dipp verde

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kolonifat med persiljepesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Friterad blomkål med tahinidipp

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Arabisk sallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rostad majssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad bruschetta med aubergine

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Räkceviche – Virgin Mary Style

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tomatsalsa med koriander

Betyg
Betyg
(9)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • blandade grönsaker, t ex 2 morötter, ½ blomkålshuvud,
  • 2 stjälkar selleri, 4-6små gröna tomater, 1röd och 1grön paprika
  • dillkvistar
  • vitlöksklyftor
  • Saltlag:
  • 1 liter vatten
  • 1 dl salt
  • Ättikslag:
  • 2 dl ättiksprit (12 %)
  • 3 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 0.5 msk kryddpepparkorn
  • 3 kryddnejlika
  • 0.5 tsk vitpepparkorn
  • 2 lagerblad

Pickles

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

1,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Till pickles kan man blanda olika grönsaker efter tycke och smak. Hårda grönsaker ska först förvällas, mjuka grönsaker behöver bara delas i mindre bitar.
  2. Skala och skär morötterna i fina strimlor eller tunna skivor. Bryt blomkålen i små buketter. Förväll dem 2-3 min i kokande lättsaltat vatten och låt dem. rinna av. Skiva sellerin, skär tomaterna i klyftor, kärna ur och strimla paprikorna. Lägg grönsakerna i en skål.
  3. Blanda vatten och salt, rör tills saltet är löst. Häll över saltlagen, täck över och låt stå kallt 1 dygn.
  4. Häll av saltlagen. Fördela grönsakerna i glasburkar. Lägg en vitlöksklyfta och ett par dillkvistar i varje burk. Koka upp allt till ättikslagen. Häll den het över grönsakerna. Sätt genast på lock.
  5. Förvara svalt. Färdig att äta efter ca 3 veckor. Hållbarhet 6-12 månader.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Dipp verde

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kolonifat med persiljepesto

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Friterad blomkål med tahinidipp

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Arabisk sallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rostad majssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad bruschetta med aubergine

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Räkceviche – Virgin Mary Style

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tomatsalsa med koriander

Betyg
Betyg
(9)