Picklade rotsaker och äpplen
  • Tid 30 min + 1 dygn i kylskåp

Picklade rotsaker och äpplen

3.12 (8 betyg)

God syrlighet till all "tung" mat som serveras på ett svenskt julbord.

  • Tillagningstid 30 min + 1 dygn i kylskåp
  • Ingredienser 11

Ingredienser

8 portioner
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 4 kryddpepparkorn
  • 0.5 tsk senapsfrö
  • 2 lagerblad
  • 200 g morötter
  • 200 g kålrot
  • 125 g strimlad rödlök
  • 2 klyftade vinteräpplen t ex Ingrid Marie
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp ättika, socker, vatten, salt, kryddpeppar, senapsfrö och lagerblad. Dra från värmen och låt svalna.

  2. 2

    Skala och skär morot och kålrot i tärningar (ca 2 x 2 cm). Koka dem i saltat vatten 5 min. Häll av och skölj i kallt vatten.

  3. 3

    Varva rotsaker, lök och äpple i en glasburk och häll över lagen. Låt stå minst 1 dygn i kylen innan servering.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar