Fräsch rotfruktssallad

Fräsch rotfruktssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Den här goda salladen kan du göra på söndag och njuta av hela veckan.

Tillagningstid: 30 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g kålrot
  • 4 morötter
  • 1 liten fänkål
  • 2 lime, saft och finrivet skal
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 msk honung
  • kallpressad rapsolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala och skiva kålroten tunt på mandolin. Skär skivorna i tunna strimlor. Hyvla moroten på längden med potatisskalare, skiva fänkålen tunt på mandolin.
  2. Blanda limesaft, limeskal (endast det gröna), ingefära, honung och olja. Vänd runt rotfrukterna i dressingen och låt stå 15 min. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Garnera med groddar eller krasse!

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sotad tonfisk på melonsallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grilla pilgrimsmusslor

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Quinoabollar med limeyoghurt i tortillawrap

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Rostad kryddkyckling i libabröd

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Mandarinsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tacorulle med granatäpple och rödkål

Betyg
Betyg
(12)
Fräsch rotfruktssallad
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 200 g kålrot
  • 4 morötter
  • 1 liten fänkål
  • 2 lime, saft och finrivet skal
  • 1 msk finriven ingefära
  • 1 msk honung
  • kallpressad rapsolja
  • salt och peppar

Fräsch rotfruktssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Den här goda salladen kan du göra på söndag och njuta av hela veckan.

Tillagningstid: 30 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skiva kålroten tunt på mandolin. Skär skivorna i tunna strimlor. Hyvla moroten på längden med potatisskalare, skiva fänkålen tunt på mandolin.
  2. Blanda limesaft, limeskal (endast det gröna), ingefära, honung och olja. Vänd runt rotfrukterna i dressingen och låt stå 15 min. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Garnera med groddar eller krasse!

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Sotad tonfisk på melonsallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grilla pilgrimsmusslor

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Quinoabollar med limeyoghurt i tortillawrap

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Rostad kryddkyckling i libabröd

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Mangobiffsallad med nudlar

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Mandarinsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tacorulle med granatäpple och rödkål

Betyg
Betyg
(12)