Picklade rotsaker och äpplen

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (9 betyg)

God syrlighet till all "tung" mat som serveras på ett svenskt julbord.

Tillagningstid: 30 minuter + 1 dygn i kylskåp
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 4 kryddpepparkorn
  • 0.5 tsk senapsfrö
  • 2 lagerblad
  • 200 g morötter
  • 200 g kålrot
  • 125 g strimlad rödlök
  • 2 klyftade vinteräpplen t ex Ingrid Marie
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka upp ättika, socker, vatten, salt, kryddpeppar, senapsfrö och lagerblad. Dra från värmen och låt svalna.
  2. Skala och skär morot och kålrot i tärningar (ca 2 x 2 cm). Koka dem i saltat vatten 5 min. Häll av och skölj i kallt vatten.
  3. Varva rotsaker, lök och äpple i en glasburk och häll över lagen. Låt stå minst 1 dygn i kylen innan servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kanel- och apelsinglaserad palsternacka

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fräsch rotfruktssallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kryddiga rotselleristicks med mangoyoghurt

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Morotssallad med dressing

Betyg
Betyg
(3)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 4 kryddpepparkorn
  • 0.5 tsk senapsfrö
  • 2 lagerblad
  • 200 g morötter
  • 200 g kålrot
  • 125 g strimlad rödlök
  • 2 klyftade vinteräpplen t ex Ingrid Marie
  • 1 tsk salt

Picklade rotsaker och äpplen

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (9 betyg)

God syrlighet till all "tung" mat som serveras på ett svenskt julbord.

Tillagningstid: 30 minuter + 1 dygn i kylskåp
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp ättika, socker, vatten, salt, kryddpeppar, senapsfrö och lagerblad. Dra från värmen och låt svalna.
  2. Skala och skär morot och kålrot i tärningar (ca 2 x 2 cm). Koka dem i saltat vatten 5 min. Häll av och skölj i kallt vatten.
  3. Varva rotsaker, lök och äpple i en glasburk och häll över lagen. Låt stå minst 1 dygn i kylen innan servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kanel- och apelsinglaserad palsternacka

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fräsch rotfruktssallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kryddiga rotselleristicks med mangoyoghurt

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Morotssallad med dressing

Betyg
Betyg
(3)