Picklad rättika till halloween

Picklad rättika till halloween

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Picklad rättika passar perfekt som tillbehör till ostbrickan med en hård lagrad ost. Detta recept är lite spöklikt med karamellfärg och passar perfekt på halloween.

Tillagningstid: 15 min + 1 dygn
1 sats
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 rättika (ca 15 cm)
  • grön hushållsfärg

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker och ättika så att sockret löses upp. Skala och skär rättikan i skelettdelar, lägg i en burk och häll över lagen. Häll i hushållsfärg till önskad färg och låt stå 1–2 dygn.

Tips

Krama ur saften ur fryst spenat att färga vattnet med.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-05-26

Hej Arne, rättika kan få en ganska skarp doft när man picklar den men så länge smaken är god är allt i sin ordning. Lycka till!

Coop

2021-05-26

Hej Arne, rättika kan få en ganska skarp doft när man picklar den men så länge smaken är god är allt i sin ordning. Lycka till!

Coop

2021-05-26

Hej Arne, rättika kan få en ganska skarp doft när man picklar den men så länge smaken är god är allt i sin ordning. Lycka till!

Arne

2021-05-25

Hej Jag följde detta recept till punkt och pricka, tror jag. Det ger en god pickling men det luktar otroligt illa!! Jag har picklar rödlök regelbundet, det luktar inte alls. Är stanken normal?

Liknande recept

Spara recept

Tomatsalsa

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad coleslaw

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grillad halloumi med sallad

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Pak choi

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rostad majssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Mezetallrik med svartkål, tre sorters hummus och stekt yoghurtbröd

Betyg
Betyg
(6)
Picklad rättika till halloween
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 rättika (ca 15 cm)
  • grön hushållsfärg

Picklad rättika till halloween

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Picklad rättika passar perfekt som tillbehör till ostbrickan med en hård lagrad ost. Detta recept är lite spöklikt med karamellfärg och passar perfekt på halloween.

Tillagningstid: 15 min + 1 dygn
1 sats
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker och ättika så att sockret löses upp. Skala och skär rättikan i skelettdelar, lägg i en burk och häll över lagen. Häll i hushållsfärg till önskad färg och låt stå 1–2 dygn.

Tips

Krama ur saften ur fryst spenat att färga vattnet med.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-05-26

Hej Arne, rättika kan få en ganska skarp doft när man picklar den men så länge smaken är god är allt i sin ordning. Lycka till!

Coop

2021-05-26

Hej Arne, rättika kan få en ganska skarp doft när man picklar den men så länge smaken är god är allt i sin ordning. Lycka till!

Coop

2021-05-26

Hej Arne, rättika kan få en ganska skarp doft när man picklar den men så länge smaken är god är allt i sin ordning. Lycka till!

Arne

2021-05-25

Hej Jag följde detta recept till punkt och pricka, tror jag. Det ger en god pickling men det luktar otroligt illa!! Jag har picklar rödlök regelbundet, det luktar inte alls. Är stanken normal?

Liknande recept

Spara recept

Tomatsalsa

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad coleslaw

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grillad halloumi med sallad

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Pak choi

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rostad majssallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Mezetallrik med svartkål, tre sorters hummus och stekt yoghurtbröd

Betyg
Betyg
(6)