Piccata på aubergine med tomatsås och ris
  • Tid 35 min

Piccata på aubergine med tomatsås och ris

4 (1 betyg)

Aubergine är en känslig grönsak, som tar lång tid på sig när den växer och mognar. Väl värd att vänta på dock, innan du steker, kokar, rostar, bakar, panerar eller gratinerar den.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 450 g aubergine
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 75 g parmesan, finriven
  • olivolja, till stekning
Tomatsås:
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 500 g krossade tomater
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk torkad oregano
Till servering:
  • 4 port. kokt ris
  • sallad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg på skärbräda. Salta och låt vätska av sig ca 10 min.

  2. 2

    Blanda lök, vitlök, krossade tomater, socker, salt, peppar och oregano i en kastrull. Låt småputtra ca 10 min. Mixa till en slät tomatsås med stavmixer.

  3. 3

    Vispa lätt ihop ägg och parmesan. Torka aubergineskivorna torra och doppa i smeten, en i taget. Lägg direkt i en upphettad stekpanna med olja. Stek på medelvärme till fin färg, 2-3 min per sida. Servera med ris, tomatsås och sallad.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar