Pho bo
  • Tid 2 tim
  • Ugn 250º

Pho bo

2.74 (19 betyg)

En vietnamesisk soppa som finns i oändligt många varianter. Här är en av dem.

  • Tillagningstid 2 tim
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

6 portioner
  • 200 g platta risnudlar
  • 300 g oxfilé eller riktigt mör biff i tunna skivor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 3 dl grovhackad salladslök
  • 1 dl grovhackad färsk koriander
Buljong:
  • 600 g oxsvans eller benmärg av nöt
  • 400 g tunt skivad högrev
  • 1 gul lök i klyftor
  • 30 g skivad färsk ingefära
  • 6 stjärnanis
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1 msk fisksås
  • 0.5 msk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Börja med buljongen: Koka upp kallt vatten med oxben och högrev tills det skummar, cirka 20 minuter. Häll sedan av allt i ett durkslag och skölj rent kött och ben (på så sätt slipper man skumma av köttet). Koka sedan upp vatten, lägg tillbaka ben och högrev.

  2. 2

    Grilla lök och ingefära i ugn tills de nästan blir brända, cirka 20 minuter. Häll i buljongen tillsammans med stjärnanis, peppar, fisksås och salt. Låt puttra i cirka 1 timme tills köttet är riktigt mört.

  3. 3

    Tillaga under tiden nudlarna enligt anvisningar på förpackningen.

  4. 4

    Lägg nudlarna i en stor soppskål, därefter högreven. Lägg i oxfilén och resten av ingredienserna. Sila den kokande buljongen och häll den över nudlarna. Smaka av med salt.

Servering

Limeklyftor, urkärnad och hackad chili, vinäger, sweet chilisås och salt.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar