Pho bo

Betyg (1-5):
2.85 (20 betyg)

En vietnamesisk soppa som finns i oändligt många varianter. Här är en av dem.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:250º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 200 g platta risnudlar
  • 300 g oxfilé eller riktigt mör biff i tunna skivor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 3 dl grovhackad salladslök
  • 1 dl grovhackad färsk koriander
  • Buljong:
  • 600 g oxsvans eller benmärg av nöt
  • 400 g tunt skivad högrev
  • 1 gul lök i klyftor
  • 30 g skivad färsk ingefära
  • 6 stjärnanis
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1 msk fisksås

Gör så här

  1. Börja med buljongen: Koka upp kallt vatten med oxben och högrev tills det skummar, cirka 20 minuter. Häll sedan av allt i ett durkslag och skölj rent kött och ben (på så sätt slipper man skumma av köttet). Koka sedan upp vatten, lägg tillbaka ben och högrev.
  2. Grilla lök och ingefära i ugn tills de nästan blir brända, cirka 20 minuter. Häll i buljongen tillsammans med stjärnanis, peppar, fisksås och salt. Låt puttra i cirka 1 timme tills köttet är riktigt mört.
  3. Tillaga under tiden nudlarna enligt anvisningar på förpackningen.
  4. Lägg nudlarna i en stor soppskål, därefter högreven. Lägg i oxfilén och resten av ingredienserna. Sila den kokande buljongen och häll den över nudlarna. Smaka av med salt.

Servering

Limeklyftor, urkärnad och hackad chili, vinäger, sweet chilisås och salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jörgen

2019-10-22

Inte som i Vietnam, men bra!

Liknande recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Biffsallad med mango, nudlar och nötter

(29)

Stekt fläsk med nudelsallad

(32)

Asiatisk nudelsallad med helstekt fläskfilé

(46)

Revbensspjäll med mango chutney-glaze

(12)

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(20)

Bun bo

(12)

Mango chutney-biffar

(48)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 200 g platta risnudlar
  • 300 g oxfilé eller riktigt mör biff i tunna skivor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 3 dl grovhackad salladslök
  • 1 dl grovhackad färsk koriander
  • Buljong:
  • 600 g oxsvans eller benmärg av nöt
  • 400 g tunt skivad högrev
  • 1 gul lök i klyftor
  • 30 g skivad färsk ingefära
  • 6 stjärnanis
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1 msk fisksås

Pho bo

Betyg (1-5):
2.85 (20 betyg)

En vietnamesisk soppa som finns i oändligt många varianter. Här är en av dem.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:250º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med buljongen: Koka upp kallt vatten med oxben och högrev tills det skummar, cirka 20 minuter. Häll sedan av allt i ett durkslag och skölj rent kött och ben (på så sätt slipper man skumma av köttet). Koka sedan upp vatten, lägg tillbaka ben och högrev.
  2. Grilla lök och ingefära i ugn tills de nästan blir brända, cirka 20 minuter. Häll i buljongen tillsammans med stjärnanis, peppar, fisksås och salt. Låt puttra i cirka 1 timme tills köttet är riktigt mört.
  3. Tillaga under tiden nudlarna enligt anvisningar på förpackningen.
  4. Lägg nudlarna i en stor soppskål, därefter högreven. Lägg i oxfilén och resten av ingredienserna. Sila den kokande buljongen och häll den över nudlarna. Smaka av med salt.

Servering

Limeklyftor, urkärnad och hackad chili, vinäger, sweet chilisås och salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jörgen

2019-10-22

Inte som i Vietnam, men bra!

Liknande recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Biffsallad med mango, nudlar och nötter

(29)

Stekt fläsk med nudelsallad

(32)

Asiatisk nudelsallad med helstekt fläskfilé

(46)

Revbensspjäll med mango chutney-glaze

(12)

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(20)

Bun bo

(12)

Mango chutney-biffar

(48)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies