Pho bo

Betyg (1-5):
2.85 (20 betyg)

En vietnamesisk soppa som finns i oändligt många varianter. Här är en av dem.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:250º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 200 g platta risnudlar
  • 300 g oxfilé eller riktigt mör biff i tunna skivor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 3 dl grovhackad salladslök
  • 1 dl grovhackad färsk koriander
  • Buljong:
  • 600 g oxsvans eller benmärg av nöt
  • 400 g tunt skivad högrev
  • 1 gul lök i klyftor
  • 30 g skivad färsk ingefära
  • 6 stjärnanis
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1 msk fisksås
  • 0.5 msk salt

Gör så här

  1. Börja med buljongen: Koka upp kallt vatten med oxben och högrev tills det skummar, cirka 20 minuter. Häll sedan av allt i ett durkslag och skölj rent kött och ben (på så sätt slipper man skumma av köttet). Koka sedan upp vatten, lägg tillbaka ben och högrev.
  2. Grilla lök och ingefära i ugn tills de nästan blir brända, cirka 20 minuter. Häll i buljongen tillsammans med stjärnanis, peppar, fisksås och salt. Låt puttra i cirka 1 timme tills köttet är riktigt mört.
  3. Tillaga under tiden nudlarna enligt anvisningar på förpackningen.
  4. Lägg nudlarna i en stor soppskål, därefter högreven. Lägg i oxfilén och resten av ingredienserna. Sila den kokande buljongen och häll den över nudlarna. Smaka av med salt.

Servering

Limeklyftor, urkärnad och hackad chili, vinäger, sweet chilisås och salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jörgen

2019-10-22

Inte som i Vietnam, men bra!

Liknande recept

Karréspett med nudelsallad

(3)

Bun bo

(12)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Mango chutney-biffar

(48)

Biffsallad med mango, nudlar och nötter

(30)

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(21)

Goi Cuon

(9)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 200 g platta risnudlar
  • 300 g oxfilé eller riktigt mör biff i tunna skivor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 3 dl grovhackad salladslök
  • 1 dl grovhackad färsk koriander
  • Buljong:
  • 600 g oxsvans eller benmärg av nöt
  • 400 g tunt skivad högrev
  • 1 gul lök i klyftor
  • 30 g skivad färsk ingefära
  • 6 stjärnanis
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1 msk fisksås
  • 0.5 msk salt

Pho bo

Betyg (1-5):
2.85 (20 betyg)

En vietnamesisk soppa som finns i oändligt många varianter. Här är en av dem.

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:250º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med buljongen: Koka upp kallt vatten med oxben och högrev tills det skummar, cirka 20 minuter. Häll sedan av allt i ett durkslag och skölj rent kött och ben (på så sätt slipper man skumma av köttet). Koka sedan upp vatten, lägg tillbaka ben och högrev.
  2. Grilla lök och ingefära i ugn tills de nästan blir brända, cirka 20 minuter. Häll i buljongen tillsammans med stjärnanis, peppar, fisksås och salt. Låt puttra i cirka 1 timme tills köttet är riktigt mört.
  3. Tillaga under tiden nudlarna enligt anvisningar på förpackningen.
  4. Lägg nudlarna i en stor soppskål, därefter högreven. Lägg i oxfilén och resten av ingredienserna. Sila den kokande buljongen och häll den över nudlarna. Smaka av med salt.

Servering

Limeklyftor, urkärnad och hackad chili, vinäger, sweet chilisås och salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jörgen

2019-10-22

Inte som i Vietnam, men bra!

Liknande recept

Karréspett med nudelsallad

(3)

Bun bo

(12)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Japanskt långkok med nudlar

(40)

Mango chutney-biffar

(48)

Biffsallad med mango, nudlar och nötter

(30)

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(21)

Goi Cuon

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies