
Pho bo
Betyg (1-5):
En vietnamesisk soppa som finns i oändligt många varianter. Här är en av dem.
Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:250º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 200 g platta risnudlar
- 300 g oxfilé eller riktigt mör biff i tunna skivor
- 1 msk riven färsk ingefära
- 3 dl grovhackad salladslök
- 1 dl grovhackad färsk koriander
- Buljong:
- 600 g oxsvans eller benmärg av nöt
- 400 g tunt skivad högrev
- 1 gul lök i klyftor
- 30 g skivad färsk ingefära
- 6 stjärnanis
- 2 tsk svartpeppar
- 1 msk fisksås
- 0.5 msk salt
Gör så här
- Börja med buljongen: Koka upp kallt vatten med oxben och högrev tills det skummar, cirka 20 minuter. Häll sedan av allt i ett durkslag och skölj rent kött och ben (på så sätt slipper man skumma av köttet). Koka sedan upp vatten, lägg tillbaka ben och högrev.
- Grilla lök och ingefära i ugn tills de nästan blir brända, cirka 20 minuter. Häll i buljongen tillsammans med stjärnanis, peppar, fisksås och salt. Låt puttra i cirka 1 timme tills köttet är riktigt mört.
- Tillaga under tiden nudlarna enligt anvisningar på förpackningen.
- Lägg nudlarna i en stor soppskål, därefter högreven. Lägg i oxfilén och resten av ingredienserna. Sila den kokande buljongen och häll den över nudlarna. Smaka av med salt.
Servering
Limeklyftor, urkärnad och hackad chili, vinäger, sweet chilisås och salt.
Liknande recept
Pho bo
Betyg (1-5):
En vietnamesisk soppa som finns i oändligt många varianter. Här är en av dem.
Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:250º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Börja med buljongen: Koka upp kallt vatten med oxben och högrev tills det skummar, cirka 20 minuter. Häll sedan av allt i ett durkslag och skölj rent kött och ben (på så sätt slipper man skumma av köttet). Koka sedan upp vatten, lägg tillbaka ben och högrev.
- Grilla lök och ingefära i ugn tills de nästan blir brända, cirka 20 minuter. Häll i buljongen tillsammans med stjärnanis, peppar, fisksås och salt. Låt puttra i cirka 1 timme tills köttet är riktigt mört.
- Tillaga under tiden nudlarna enligt anvisningar på förpackningen.
- Lägg nudlarna i en stor soppskål, därefter högreven. Lägg i oxfilén och resten av ingredienserna. Sila den kokande buljongen och häll den över nudlarna. Smaka av med salt.
Servering
Limeklyftor, urkärnad och hackad chili, vinäger, sweet chilisås och salt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-10-22
Inte som i Vietnam, men bra!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Jörgen
2019-10-22
Inte som i Vietnam, men bra!