Peruansk dipp - Papa a la huancaína
  • Tid 15 min

Peruansk dipp - Papa a la huancaína

3.5 (8 betyg)

Tjock och smakrik krämdipp, god att doppa brödet i eller som kall sås till kött eller fisk.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 8 spröda smörgåskex
  • 4 dl mjölk
  • 300 g fetaost
  • 0.5 urkärnad, hackad mild chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk gurkmeja
Till servering:
  • brödskivor
  • svarta oliver
  • 4 ägg, hårdkokta, skivade
  • 4 potatisar, kokta, skivade
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Kör kexen till smulor i matberedare monterad med kniv. Häll över mjölken och låt stå och svälla cirka 5 minuter. Tillsätt osten, spansk peppar, vitlöken och gurkmejan. Kör till en slät kräm.

Servering

Servera med bröd, svarta oliver, ägg och potatis.
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Björn

    Peruansk dipp - Papa a la huancaína