Peruansk dipp - Papa a la huancaína

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (9 betyg)

Tjock och smakrik krämdipp, god att doppa brödet i eller som kall sås till kött eller fisk.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 spröda smörgåskex
  • 4 dl mjölk
  • 300 g fetaost
  • 0.5 urkärnad, hackad mild chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk gurkmeja
  • Till servering:
  • brödskivor
  • svarta oliver
  • 4 ägg, hårdkokta, skivade
  • 4 potatisar, kokta, skivade

Gör så här

  1. Kör kexen till smulor i matberedare monterad med kniv. Häll över mjölken och låt stå och svälla cirka 5 minuter. Tillsätt osten, spansk peppar, vitlöken och gurkmejan. Kör till en slät kräm.

Servering

Servera med bröd, svarta oliver, ägg och potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Björn

2012-01-04

Peruansk dipp - Papa a la huancaína

Liknande recept

Spara recept

Gravad strömming med sikrom

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Färskoströra

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tzatziki

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Burgare med chilimajo

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Löjromschips

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(32)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 8 spröda smörgåskex
  • 4 dl mjölk
  • 300 g fetaost
  • 0.5 urkärnad, hackad mild chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk gurkmeja
  • Till servering:
  • brödskivor
  • svarta oliver
  • 4 ägg, hårdkokta, skivade
  • 4 potatisar, kokta, skivade

Peruansk dipp - Papa a la huancaína

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (9 betyg)

Tjock och smakrik krämdipp, god att doppa brödet i eller som kall sås till kött eller fisk.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kör kexen till smulor i matberedare monterad med kniv. Häll över mjölken och låt stå och svälla cirka 5 minuter. Tillsätt osten, spansk peppar, vitlöken och gurkmejan. Kör till en slät kräm.

Servering

Servera med bröd, svarta oliver, ägg och potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Björn

2012-01-04

Peruansk dipp - Papa a la huancaína

Liknande recept

Spara recept

Gravad strömming med sikrom

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Färskoströra

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Tzatziki

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Burgare med chilimajo

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Löjromschips

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lök- och ansjovisfyllda ägg

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(32)