Pepprig auberginepasta

Pepprig auberginepasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Vegetarisk krämig pasta med aubergine, vitlök, passerade tomater, grädde och linser. Recept ur kokboken: Kaosvego av Sara Ask och Lisa Bjärbo.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 320 g spagetti
  • 400 g aubergine
  • 2 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 röd chili, tunt skivad (urkärnad)
  • 0.5 tsk salt
  • 400 g passerade tomater
  • 2 dl grädde
  • 0.75 dl kokta linser t ex belugalinser
  • 200 g körsbärstomater, delade
  • 1 msk japansk soja
  • 2 tsk torkad oregano
  • svartpeppar, färskmalen

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär auberginen i bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek vitlök och chili utan att de får färg.
  3. Tillsätt aubergine och salt och stek mjuk på medelvärme. Tillsätt passerade tomater, grädde, linser, tomater, soja och oregano.
  4. Låt sjuda ca 15 min och smaka av med rikligt med peppar. Servera med pastan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



E

2021-09-06

Otroligt god pasta - gör sig fantastisk som vegansk med havregrädde.

Johanna

2021-06-12

Så god - jag tyckte det blev lite Aubergine i - så nästa gång får det bli två stycken, jag skippade körsbärstomaterna och tog krossade tomater istället för passerade - och det blev sååå gott!! ;)

Pepprig auberginepasta
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 320 g spagetti
  • 400 g aubergine
  • 2 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 röd chili, tunt skivad (urkärnad)
  • 0.5 tsk salt
  • 400 g passerade tomater
  • 2 dl grädde
  • 0.75 dl kokta linser t ex belugalinser
  • 200 g körsbärstomater, delade
  • 1 msk japansk soja
  • 2 tsk torkad oregano
  • svartpeppar, färskmalen

Pepprig auberginepasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Vegetarisk krämig pasta med aubergine, vitlök, passerade tomater, grädde och linser. Recept ur kokboken: Kaosvego av Sara Ask och Lisa Bjärbo.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär auberginen i bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek vitlök och chili utan att de får färg.
  3. Tillsätt aubergine och salt och stek mjuk på medelvärme. Tillsätt passerade tomater, grädde, linser, tomater, soja och oregano.
  4. Låt sjuda ca 15 min och smaka av med rikligt med peppar. Servera med pastan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



E

2021-09-06

Otroligt god pasta - gör sig fantastisk som vegansk med havregrädde.

Johanna

2021-06-12

Så god - jag tyckte det blev lite Aubergine i - så nästa gång får det bli två stycken, jag skippade körsbärstomaterna och tog krossade tomater istället för passerade - och det blev sååå gott!! ;)