Pepparstekt oxfilé

Betyg (1-5):
3.05 (44 betyg)

Mör filé med hela pepparkorn.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 600 g putsad, hel oxfilé
  • 2 msk smör
  • 2 tsk hel svartpeppar
  • 2 tsk hel vitpeppar
  • 2 tsk hel rosépeppar

Gör så här

  1. Koka kryddorna i lite vatten i ca 5 minuter, detta tar bort lite av styrkan i pepparn. Sila av kryddorna och rulla oxfilén i pepparn.
  2. Salta och bryn sedan oxfilén i smöret. När köttet har fått en fin stekyta, lägg över i en ugnsfast form, och ställ in i ugnen.
  3. Stek till en innertemperatur på 62-65°.
  4. Ta ut filén och slå in den i folie och låt den vila i 10 minuter. Skär upp i skivor.

Servering

Servera med nobissås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



gerd.klaar

2015-11-07

ser väldigt gott ut

Liknande recept

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Älgköttbullar

(12)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 600 g putsad, hel oxfilé
  • 2 msk smör
  • 2 tsk hel svartpeppar
  • 2 tsk hel vitpeppar
  • 2 tsk hel rosépeppar

Pepparstekt oxfilé

Betyg (1-5):
3.05 (44 betyg)

Mör filé med hela pepparkorn.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka kryddorna i lite vatten i ca 5 minuter, detta tar bort lite av styrkan i pepparn. Sila av kryddorna och rulla oxfilén i pepparn.
  2. Salta och bryn sedan oxfilén i smöret. När köttet har fått en fin stekyta, lägg över i en ugnsfast form, och ställ in i ugnen.
  3. Stek till en innertemperatur på 62-65°.
  4. Ta ut filén och slå in den i folie och låt den vila i 10 minuter. Skär upp i skivor.

Servering

Servera med nobissås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



gerd.klaar

2015-11-07

ser väldigt gott ut

Liknande recept

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Älgköttbullar

(12)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Kycklingmackor caesar-style

(9)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies