Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås
  • Tid 30 min + 20 min jästid

Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås

2.89 (18 betyg)

  • Tillagningstid 30 min + 20 min jästid
  • Ingredienser 13

Ingredienser

2 portioner
  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 4 dl vetemjöl
Fyllning:
  • 1 dl tomatsås
  • 2 dl riven ost
  • 0.5 strimlad rödlök
  • 5 skivade champinjoner
  • 4 gröna sparrisar i bitar
  • 10 skivade cocktailtomater
  • 150 g oxfilé i tunna skivor
Till servering:
  • 20 g rucola
  • 1 dl bearnaisesås
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smula sönder jästen i en bunke och häll på vatten. Rör tills jästen löst sig. Blanda i salt och mjöl och arbeta till en fast deg. Lår jäsa under bakduk i 20 min.

  2. 2

    Kavla ut degen så tunt det går och lägg på ett mjölat bakplåtspapper på en plåt. Täck degen med tomatsås och toppa med riven ost, rödlök, champinjoner, sparris, tomater och oxfiléskivor.

  3. 3

    Lägg pizzastenen på grillgallret över glödande kol. Hetta upp stenen 10-15 min. Låt pizzan glida från bakplåtspappret över till pizzastenen. Grilla under lock ca 10 min. Passa noga så att inte pizzan bränns.

  4. 4

    Toppa pizzan med rucola och bearnaisesås.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Roger

    Glödande kål? :)