Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås

Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Tillagningstid: 30 min + 20 min jästid
2 portioner
  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Fyllning:
  • 1 dl tomatsås
  • 2 dl riven ost
  • 0.5 strimlad rödlök
  • 5 skivade champinjoner
  • 4 gröna sparrisar i bitar
  • 10 skivade cocktailtomater
  • 150 g oxfilé i tunna skivor
  • Till servering:
  • 20 g rucola
  • 1 dl bearnaisesås

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke och häll på vatten. Rör tills jästen löst sig. Blanda i salt och mjöl och arbeta till en fast deg. Lår jäsa under bakduk i 20 min.
  2. Kavla ut degen så tunt det går och lägg på ett mjölat bakplåtspapper på en plåt. Täck degen med tomatsås och toppa med riven ost, rödlök, champinjoner, sparris, tomater och oxfiléskivor.
  3. Lägg pizzastenen på grillgallret över glödande kol. Hetta upp stenen 10-15 min. Låt pizzan glida från bakplåtspappret över till pizzastenen. Grilla under lock ca 10 min. Passa noga så att inte pizzan bränns.
  4. Toppa pizzan med rucola och bearnaisesås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Roger

2017-05-01

Glödande kål? :)

Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Fyllning:
  • 1 dl tomatsås
  • 2 dl riven ost
  • 0.5 strimlad rödlök
  • 5 skivade champinjoner
  • 4 gröna sparrisar i bitar
  • 10 skivade cocktailtomater
  • 150 g oxfilé i tunna skivor
  • Till servering:
  • 20 g rucola
  • 1 dl bearnaisesås

Grillad pizza med oxfilé och bearnaisesås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Tillagningstid: 30 min + 20 min jästid
2 portioner

Gör så här

  1. Smula sönder jästen i en bunke och häll på vatten. Rör tills jästen löst sig. Blanda i salt och mjöl och arbeta till en fast deg. Lår jäsa under bakduk i 20 min.
  2. Kavla ut degen så tunt det går och lägg på ett mjölat bakplåtspapper på en plåt. Täck degen med tomatsås och toppa med riven ost, rödlök, champinjoner, sparris, tomater och oxfiléskivor.
  3. Lägg pizzastenen på grillgallret över glödande kol. Hetta upp stenen 10-15 min. Låt pizzan glida från bakplåtspappret över till pizzastenen. Grilla under lock ca 10 min. Passa noga så att inte pizzan bränns.
  4. Toppa pizzan med rucola och bearnaisesås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Roger

2017-05-01

Glödande kål? :)