Helstekt oxfilé med het sojasås

Helstekt oxfilé med het sojasås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Kalla tunna skivor av det fina köttet, serverade med en söt sås av indonesisk soja, smakar fantastiskt.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:125º
10 portioner
  • 1 kg oxfilé eller entrecôte
  • 1 msk olja
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk salt
  • Sojasås:
  • 1.5 dl ketjap manis eller ketjap benteng (indonesisk soja)
  • 0.75 dl risvinäger
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 0.5 dl flytande honung

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till såsen.
  2. Sätt ugnen på 125°. Lägg köttet i en ugnssäker form. Pensla det med lite olja, salta och peppra. Stick in en köttermometer så att den hamnar mitt i köttet. Stek i nedre delen av ugnen, tills termometern 55º (rött), 60º (rosa), 70º (genomstekt). Stektiden beror på stekningsgrad och köttets tjocklek och innertemperatur, tar 30-60 minuter.
  3. Låt köttet svalna och skär det sedan i tunna skivor.
  4. Servera det kallt med såsen.

Servering

Passar bra med sallad och en klick bearnaise.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma

2013-01-02

Enkel instruktion för en nybörjare :) Det blev jättegod.

Anke

2012-12-26

Svårt att tillfredsställa fler smaker när oxfilén ugnssteks hel. En vill ha den blodig, en annan välstekt! Bättre då steka den i skivor, snabbt på hög värme och plocka bort dem när de är perfekta för var och en som ska äta!

Helstekt oxfilé med het sojasås
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 kg oxfilé eller entrecôte
  • 1 msk olja
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk salt
  • Sojasås:
  • 1.5 dl ketjap manis eller ketjap benteng (indonesisk soja)
  • 0.75 dl risvinäger
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 0.5 dl flytande honung

Helstekt oxfilé med het sojasås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Kalla tunna skivor av det fina köttet, serverade med en söt sås av indonesisk soja, smakar fantastiskt.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:125º
10 portioner

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till såsen.
  2. Sätt ugnen på 125°. Lägg köttet i en ugnssäker form. Pensla det med lite olja, salta och peppra. Stick in en köttermometer så att den hamnar mitt i köttet. Stek i nedre delen av ugnen, tills termometern 55º (rött), 60º (rosa), 70º (genomstekt). Stektiden beror på stekningsgrad och köttets tjocklek och innertemperatur, tar 30-60 minuter.
  3. Låt köttet svalna och skär det sedan i tunna skivor.
  4. Servera det kallt med såsen.

Servering

Passar bra med sallad och en klick bearnaise.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emma

2013-01-02

Enkel instruktion för en nybörjare :) Det blev jättegod.

Anke

2012-12-26

Svårt att tillfredsställa fler smaker när oxfilén ugnssteks hel. En vill ha den blodig, en annan välstekt! Bättre då steka den i skivor, snabbt på hög värme och plocka bort dem när de är perfekta för var och en som ska äta!