För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pepparsill med äpple och lök

Betyg (1-5):
3.75 (12 betyg)

Lägg in din egen sill och smaksätt den med peppar, äpple och lök.

Tillagningstid: 30 minuter + tid i kylskåp
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 rosépepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 10 svartpepparkorn
  • 10 vitpepparkorn
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 3 lagerblad
  • 3 filéer urvattnad inläggningssill urvattnad, 1 burk
  • 1 stor tunt skivad gul lök
  • 1 stort tunt skivat rött äpple t ex Cox orange

Gör så här

  1. Krossa alla pepparkorn grovt i en mortel.
  2. Koka upp ättika, socker, vatten, peppar och lagerblad, låt sjuda under lock i cirka 5 minuter och ställ sedan lagen åt sidan för att kallna.
  3. Skär sillen i små bitar och varva med lök och äpple i en väl rengjord glasburk. Slå på den kalla lagen och sätt på ett lock. 4. Låt stå i kylskåp i minst 2–3 dagar innan den ska ätas, gärna längre. Håller cirka 2 veckor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig koriander- och chilisill

(4)

Limeströmming

(0)

Sashimilax med sallad

(8)

Krämig citrongrässill

(1)

Krämig sill med lime, chili och äpple

(15)

Levain med laxröra

(6)

Matjessill med gremolata

(0)

Löjromssill med citron

(7)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 5 rosépepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 10 svartpepparkorn
  • 10 vitpepparkorn
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 3 lagerblad
  • 3 filéer urvattnad inläggningssill urvattnad, 1 burk
  • 1 stor tunt skivad gul lök
  • 1 stort tunt skivat rött äpple t ex Cox orange

Pepparsill med äpple och lök

Betyg (1-5):
3.75 (12 betyg)

Lägg in din egen sill och smaksätt den med peppar, äpple och lök.

Tillagningstid: 30 minuter + tid i kylskåp
4 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Krossa alla pepparkorn grovt i en mortel.
  2. Koka upp ättika, socker, vatten, peppar och lagerblad, låt sjuda under lock i cirka 5 minuter och ställ sedan lagen åt sidan för att kallna.
  3. Skär sillen i små bitar och varva med lök och äpple i en väl rengjord glasburk. Slå på den kalla lagen och sätt på ett lock. 4. Låt stå i kylskåp i minst 2–3 dagar innan den ska ätas, gärna längre. Håller cirka 2 veckor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Krämig koriander- och chilisill

(4)

Limeströmming

(0)

Sashimilax med sallad

(8)

Krämig citrongrässill

(1)

Krämig sill med lime, chili och äpple

(15)

Levain med laxröra

(6)

Matjessill med gremolata

(0)

Löjromssill med citron

(7)