Ceviche på abborre
  • Tid 4 tim

Ceviche på abborre

3 (4 betyg)

Marinera din abborre på latinskt vis med lime, chili och lök.

  • Tillagningstid 4 tim
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 4 lime, pressad saft
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 1 finhackad rödlök
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 400 g abborrfilé, i små bitar
  • 100 g gurka, i tärningar
  • 1 skalad mango, i tärningar
  • 1 dl finhackad färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda lime, olja, chili, lök, salt och peppar i en skål. Blanda ned fisken. Låt stå kallt 3-4 timmar, rör om några gånger under marineringen. Häll fiskblandningen i ett durkslag och sila eventuellt bort marinaden.

  2. 2

    Blanda fisken med gurka, mango och koriander. Servera cevichen på rostat bröd, eller fördela den på salladsbädd eller i glas.

  3. 3

    Obs! Fisk som ska ätas rå bör ha varit fryst i minst 2 dygn.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sune

    Bästa cevichereceptet på nätet! Tas till en Muscadet sur lie med lite sprittighet i gommen! Super!