Pepparkaksmuffins
  • Tid 40 min
  • Ugn 225º

Pepparkaksmuffins

3.24 (241 betyg)

Bedårande söta små muffins med smak av jul. Extra snygga med lingonfrosting!

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

20 stycken
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2.5 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 1.5 dl gräddfil, eller filmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk malen kanel
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk bikarbonat
Glasyr:
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker, eller rivet skal från citrusfrukt
  • 2 dl philadelphiaost
  • 1 dl lingon, färska eller frysta
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör fett och socker poröst med en elvisp eller matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner gräddfil eller filmjölk och sist mjölet blandat med kryddor och bikarbonat. Placera muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fördela smeten i formarna och grädda ca 10 min.

Glasyr

  1. 1

    Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst med elvisp. Vispa ner färskost och vänd försiktigt ner lingonen. Tänk på att glasyren blir lösare om du använder frysta lingon. Fördela glasyren på de avsvalnade muffinsarna.

Sätt ett betyg

30 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ebba

    Jag måste skriva att jag tror att ni skrivit fel och att problemet med frostingen är att det ska vara 250 gram smör istället för 25 gram. Jag gjorde den med 250 gram och då blev det en jättebra, fast och slät frosting! Älskade receptet btw

  • Erika

    Vet inte om du tittar här Annakarin. Men om du gör det vet jag kanske vad problemet med frostingen är. Philidelphia får inte vispas för länge, då blir den rinnig. Och blir den en gång rinnig kan den inte bli fast igen. Man måste alltså röra i den med bara ett par tag, jätteförsiktigt! Hoppas det funkar bättre :-)

  • Annakarin

    Men glasyren blev ju så lös, som soppa, fick ta dubbelt med florsocker, alltså 4 dl, för att kunna spritsa den och ändå hade jag inga lingon eller citron i utan bara vaniljsocker som smaksättare. Vad gjorde jag för fel?

  • Sara Renman

    Det bästa receptet någonsin, min familj instämmer! Detta måste ni pröva!

Visa fler