Pepparkaksmuffins med ädelosttopping
  • Tid 30 min
  • Ugn 225º

Pepparkaksmuffins med ädelosttopping

2.89 (9 betyg)

De perfekta godbitarna till glöggen garnerade med en salt och krämig topping, lingon och hackade nötter.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

20 stycken
  • 100 g smör eller margarin
  • 2.5 dl brunt farinsocker eller råsocker
  • 2 ägg
  • 1.5 dl gräddfil eller filmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk mald kanel
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk bikarbonat
Ädelosttopping:
  • 140 g ädelost, t ex Kvibille ädel
  • 1 dl crème fraiche eller gräddfil
Garnering:
  • 1 dl hela eller grovhackade valnötter eller annan nöt
  • 1 dl lingon
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt på ugnen. Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Använd gärna matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner gräddfil eller filmjölk och mjölet blandat med kryddor och bikarbonat.

  2. 2

    Ställ muffinsformarna på en plåt. Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt dem kallna.

Ädelosttopping

  1. 1

    Blanda ingredienserna till toppingen till en slät smet, går lättast i matberedare. Lägg en klick på varje muffins och garnera.

Servering

Servera som tilltugg till glögg.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar