
Pepparkaksmuffins med ädelosttopping
Betyg (1-5):
De perfekta godbitarna till glöggen garnerade med en salt och krämig topping, lingon och hackade nötter.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
20 stycken
- 100 g smör eller margarin
- 2.5 dl brunt farinsocker eller råsocker
- 2 ägg
- 1.5 dl gräddfil eller filmjölk
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk mald kanel
- 1 tsk malda kryddnejlikor
- 1 tsk mald ingefära
- 1 tsk bikarbonat
- Ädelosttopping:
- 140 g ädelost, t ex Kvibille ädel
- 1 dl crème fraiche eller gräddfil
- Garnering:
- 1 dl hela eller grovhackade valnötter eller annan nöt
- 1 dl lingon
Gör så här
- Sätt på ugnen. Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Använd gärna matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner gräddfil eller filmjölk och mjölet blandat med kryddor och bikarbonat.
- Ställ muffinsformarna på en plåt. Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt dem kallna.
Ädelosttopping
- Blanda ingredienserna till toppingen till en slät smet, går lättast i matberedare. Lägg en klick på varje muffins och garnera.
Servering
Servera som tilltugg till glögg.
Pepparkaksmuffins med ädelosttopping
Betyg (1-5):
De perfekta godbitarna till glöggen garnerade med en salt och krämig topping, lingon och hackade nötter.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
20 stycken
Gör så här
- Sätt på ugnen. Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Använd gärna matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner gräddfil eller filmjölk och mjölet blandat med kryddor och bikarbonat.
- Ställ muffinsformarna på en plåt. Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt dem kallna.
Ädelosttopping
- Blanda ingredienserna till toppingen till en slät smet, går lättast i matberedare. Lägg en klick på varje muffins och garnera.
Servering
Servera som tilltugg till glögg.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!