Pepparkaksmuffins med ädelosttopping

Pepparkaksmuffins med ädelosttopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

De perfekta godbitarna till glöggen garnerade med en salt och krämig topping, lingon och hackade nötter.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
20 stycken
  • 100 g smör eller margarin
  • 2.5 dl brunt farinsocker eller råsocker
  • 2 ägg
  • 1.5 dl gräddfil eller filmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk mald kanel
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk bikarbonat
  • Ädelosttopping:
  • 140 g ädelost, t ex Kvibille ädel
  • 1 dl crème fraiche eller gräddfil
  • Garnering:
  • 1 dl hela eller grovhackade valnötter eller annan nöt
  • 1 dl lingon

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Använd gärna matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner gräddfil eller filmjölk och mjölet blandat med kryddor och bikarbonat.
  2. Ställ muffinsformarna på en plåt. Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt dem kallna.

Ädelosttopping

  1. Blanda ingredienserna till toppingen till en slät smet, går lättast i matberedare. Lägg en klick på varje muffins och garnera.

Servering

Servera som tilltugg till glögg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pepparkaksmuffins med ädelosttopping
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 100 g smör eller margarin
  • 2.5 dl brunt farinsocker eller råsocker
  • 2 ägg
  • 1.5 dl gräddfil eller filmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk mald kanel
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk bikarbonat
  • Ädelosttopping:
  • 140 g ädelost, t ex Kvibille ädel
  • 1 dl crème fraiche eller gräddfil
  • Garnering:
  • 1 dl hela eller grovhackade valnötter eller annan nöt
  • 1 dl lingon

Pepparkaksmuffins med ädelosttopping

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

De perfekta godbitarna till glöggen garnerade med en salt och krämig topping, lingon och hackade nötter.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
20 stycken

Gör så här

  1. Sätt på ugnen. Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Använd gärna matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner gräddfil eller filmjölk och mjölet blandat med kryddor och bikarbonat.
  2. Ställ muffinsformarna på en plåt. Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt dem kallna.

Ädelosttopping

  1. Blanda ingredienserna till toppingen till en slät smet, går lättast i matberedare. Lägg en klick på varje muffins och garnera.

Servering

Servera som tilltugg till glögg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!