Penne all arrabiata

Betyg (1-5):
3.67 (9 betyg)

Het pastarätt som förgyller vardagen.

Tillagningstid: 25 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 500 g pasta penne
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 piri piri
  • 0.5 dl olivolja
  • 800 g krossade tomater
  • 1 msk socker
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk finhackad färsk oregano eventuellt
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skala och strimla löken. Skala och skiva vitlöken och hetta upp med piripiri och olivolja i en kastrull utan att vitlöken får färg.
  3. Lyft upp ena piripirin ur oljan och tillsätt löken. Stek 1 min och tillsätt tomatkross, socker, salt, peppar och ev oregano. Låt koka på svag värme under lock ca 20 min.
  4. Mixa såsen slät med en stavmixer. Servera med kokt pennepasta och garnera med färsk oregano.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carina Persson

2013-09-15

Denna rätt passar min smak, lite sting och samtidigt enkel att göra!! Rekommenderas

Liknande recept

Spaghetti med sparris och parmesan

(18)

Pasta puttanesca

(5)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

Tomatsoppa i termos med fetaost och bönpasta

(3)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(26)

Grönsakspasta

(0)

Pasta med bacon och blomkål

(9)

Spagetti med köttfärssås gjord på korv

(3)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g pasta penne
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 piri piri
  • 0.5 dl olivolja
  • 800 g krossade tomater
  • 1 msk socker
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk finhackad färsk oregano eventuellt
  • 0.5 tsk salt

Penne all arrabiata

Betyg (1-5):
3.67 (9 betyg)

Het pastarätt som förgyller vardagen.

Tillagningstid: 25 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skala och strimla löken. Skala och skiva vitlöken och hetta upp med piripiri och olivolja i en kastrull utan att vitlöken får färg.
  3. Lyft upp ena piripirin ur oljan och tillsätt löken. Stek 1 min och tillsätt tomatkross, socker, salt, peppar och ev oregano. Låt koka på svag värme under lock ca 20 min.
  4. Mixa såsen slät med en stavmixer. Servera med kokt pennepasta och garnera med färsk oregano.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carina Persson

2013-09-15

Denna rätt passar min smak, lite sting och samtidigt enkel att göra!! Rekommenderas

Liknande recept

Spaghetti med sparris och parmesan

(18)

Pasta puttanesca

(5)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

Tomatsoppa i termos med fetaost och bönpasta

(3)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(26)

Grönsakspasta

(0)

Pasta med bacon och blomkål

(9)

Spagetti med köttfärssås gjord på korv

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies